Earth Hour
LYSSNA

27 mars 2021

09.00—21.30

Earth Hour och medborgardialog om Eksjö kommuns miljöarbete

Lördagen den 27 mars är det dags för årets Earth Hour – världens största miljömanifestation. I samband med Earth Hour bjuder Eksjö kommun i samarbete med NBV in till ett digitalt dialogsamtal om Eksjö kommuns miljöarbete.

Den biologiska mångfalden, det vill säga djur, arter och den omgivning som de lever i, har påverkats av de förändringar som skett på grund av människan. Tillsammans måste vi hitta en livsstil där vi lever hållbart – för människan, djuren och naturen. Vi måste sätta fokus på att ta hand om vårt enda hem – planeten. I samband med årets Earth Hour bjuder Eksjö kommun i samarbete med studieförbundet NBV in till ett digitalt dialogsamtal om Eksjö kommuns miljöarbete.

Medborgardialog om Eksjö kommuns miljöarbete

27 mars, klockan 16.00–16.30, Föreläsning
En digital föreläsning med förra årets miljövårdspristagare, Stig Johansson.

27 mars, klockan 16.30–17.30, Dialogsamtal
Öppet digitalt dialogsamtal där invånare får möjlighet att dela tankar, tips och idéer för att bidra till ett hållbart miljöarbete, samt möjlighet att fråga Eksjö kommuns politiker om kommunens miljöarbete. Vad bör vi prioritera i Eksjö kommuns miljöarbete? Hur kan du hjälpa till för en bättre miljö? Moderator under dialogmötet är Maria Jonsson från studieförbundet NBV. Idéer och frågor kan också skickas in i förhand via e-post till Sara Bergqvist, hållbarhetsstrateg, sara.bergqvist@eksjo.se

Föreläsning och dialogsamtal sker digitalt via Teams
Föreläsningen och det öppna digitala dialogsamtalet genomförs via plattformen Teams.

Tyck till via Menti

Var med och tyck till om Eksjö kommuns miljöarbete via den digitala tjänsten Mentimeter. Du kan lämna dina synpunkter redan nu och fram till att medborgardialogen startar på lördag den 27 mars klockan 16.00. De inskickade synpunkterna kommer att användas som underlag under dialogen, och i det fortsatta miljöarbetet. Din medverkan är anonym.

Gör så här:

  • Gå in på www.menti.comlänk till annan webbplats
  • Skriv in koden: 3007 6343
  • Den första frågan har 22 alternativ. Du uppmanas att rangordna dessa alternativ. Det alternativ som du lägger överst ska vara det mest prioriterade. Du behöver inte rangordna alla, utan kan välja de alternativ som känns viktigast. Du kan byta ordning i efterhand. 
  • Vid den andra frågan har du möjlighet att kommentera fritt. Du behöver inte skriva någon kommentar om du inte vill.
  • Den tredje frågan har 14 alternativ, med samma upplägg som fråga ett.
  • Vid den fjärde frågan har du möjlighet att kommentera fritt. Du behöver inte skriva någon kommentar om du inte vill.

Arrangör: Eksjö kommun och studieförbundet NBV

Earth Hour

Den 27 mars klockan 20.30–21.30 inträffar världens största klimatmanifestation Earth Hour. Idén går ut på att man släcker ner all elektrisk belysning under en timme för att sätta fokus på klimatet. Normalt sett brukar det också arrangeras aktiviteter denna dag, till exmepel konserter och fackeltåg. På grund av den rådande coronapandemin kan inga folksamalande aktiviteter arrangeras i år, men vi kan fortfarande släcka ner.

Tipspromenad

Den 27 mars klockan 9.00-21.00 är du välkommen att gå en tipspromenad med miljötema. Tipspromenaden utgår från museigården i Eksjö. Promenaden går sedan via Vildparken och tillbaks till museigården. Vinster kommer att lottas ut till medverkande barn, och tre vinster delas ut till medverkande vuxna.

Arrangör: Miljöpartiet

Mer information

Datum: 27 mars 2021

Anmälan

Ingen föranmälan krävs.

Mer information om dialogmötet fås av Sara Bergqvist, hållbarhetsstrateg vid Eksjö kommun. E-post: sara.bergqvist@eksjo.se

Plats

Föreläsningen och dialogmötet sker digitalt via Teams
Tipspromenaden utgår från museigården

Arrangör

Eksjö kommun och studieförbundet NBV
Miljöpartiet

 TILLBAKA

Earth Hour och medborgardialog om Eksjö kommuns miljöarbete

Lördagen den 27 mars är det dags för årets Earth Hour – världens största miljömanifestation. I samband med Earth Hour bjuder Eksjö kommun i samarbete med NBV in kommunens invånare till ett digitalt dialogsamtal om Eksjö kommuns miljöarbete.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.