Välkommen till Eksjö kommun

Hink med äpplen.
LYSSNA

Problem med älgar i stads­området – detta kan du göra

Nu kan du som har fallfrukt i din trädgård lämna den i utplacerade containrar. Det gör det mindre lockande för älgar att vistas i området.

För att försöka minska antalet älgar som uppehåller sig i Eksjö stad vädjar kommunen nu till fastighetsägare att plocka upp fallfrukten i sina trädgårdar. Fallfrukten är lockande för älgar och andra djur. Om frukten plockas upp så är det inte lika intressant för djuren att vara i stadsområdet. Nu har två containrar ställts ut där du kan lägga fallfrukten. Det är viktigt att du stänger luckan efter dig.

Containrar för fallfrukt

Här finns containrarna:

  • i slutet av Kvarnarpsvägen, vid korsningen till Roluffs väg i Eksjö
  • på vändplanen på Brudbadsvägen i Eksjö.

Vänligen notera att containrarna bara är avsedda för fallfrukt.

Ätbar frukt

Om du har ätbar frukt som du kan tänka dig dela med dig av kan du annonsera trädet på Äkta vara: Skänk frukt - Äkta vara Sverige (aktavara.org). Länk till annan webbplats. Du kan i annonstexten skriva att du vill bli kontaktad innan och önska att den som plockar även tar med sig fallfrukten till kommunens containrar för fallfrukt.

De som vill plocka kan då hitta tillgänglig frukt via Äkta varas fruktkarta: Fruktförmedlingen (aktavara.org). Länk till annan webbplats.

Nyheten publicerad: 22 augusti 2023

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

 TILLBAKA

Problem med älgar i stads­området – detta kan du göra

Nu kan du som har fallfrukt i din trädgård lämna den i utplacerade containrar. Det gör det mindre lockande för älgar att vistas i området.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.