Logotyp Eksjö kommun

Rådgivning och stöd till näringslivet i Eksjö kommun

Coronaviruset påverkar näringslivet i Eksjö kommun på flera sätt, och kommunens företagare möter olika typer av utmaningar. Eksjö kommun erbjuder nu extra rådgivning och stöd till kommunens företagare.

Eksjö kommun tillsammans med näringslivsbolaget Eksjö.nu håller sig löpande uppdaterade på olika stödpaket från staten, och har kunskap som kan vara till hjälp i olika typer av konkreta utmaningar. Vår ambition är att hjälpa dig som företagare att hitta rätt bland det stöd och olika insatser som finns – tveka inte att höra av dig!

Utökad rådgivning och stöd

Eksjö kommun har utökat bemanningen på näringslivsenheten och välkomnar företagare i kommunen att ringa eller skicka ett mejl för rådgivning och stöd. Nedanstående telefonnummer bemannas av medarbetare från näringslivsenheterna i både Eksjö och Aneby kommuner. För att kunna erbjuda bästa tillgänglighet ber vi er därför att i första hand ringa till detta telefonnummer, och inte till enskilda medarbetare. Telefonen är bemannad måndag-torsdag, klockan 8.00–16.00.

Telefon: 0381-366 00
E-post: naringsliv@eksjo.se

Möjlighet till anstånd med betalning av vissa avgifter

Företag i kommunen kan ansöka om anstånd med betalning av vissa avgifter inom kommunalt vatten och avlopp, elnät, fjärrvärme, sophämtning och viss kommunal tillsyns- och tillståndsverksamhet. Anstånd beviljas efter prövning till de verksamhetsutövare som ansöker om detta.

Tillstånd för uteserveringar

Uteserveringar kan uppföras redan nu. Som vanligt krävs tillstånd från polisen för att ha uteservering på en offentlig plats. Ansökan skickas till polisen som sedan hämtar in yttrande från kommunen innan tillstånd kan lämnas. Eksjö kommun prioriterar snabb handläggningstid. Sök tillstånd för uteservering hos polisenlänk till annan webbplats

Marknadsstånd/handelsbodar

Eksjö kommun erbjuder handlare att låna marknadsstånd/handelsbodar från Eksjö museum. Målsättningen är att handlarna i kommunen på ett enkelt sätt ska kunna erbjuda försäljning av vissa varor utomhus till de kunder som inte vill gå in i aktuell butik. Erbjudandet gäller samtliga handlare i kommunen. Mer information om marknadsstånden/handelsbodarna

Nyhetsbrev/Informationsbrev från Eksjö.nu

Även om du inte är medlem hos Eksjö.nu är du varmt välkommen att prenumerera på näringslivsbolagets nyhetsbrev för att ta del av aktuell information och nyheter för företagare i kommunen. För att bli prenumerant, skicka ett e-postmeddelande till marie.brask@eksjo.se och ange att du vill bli ny prenumerant på nyhetsbrevet.

Hör av dig vid synpunkter, idéer eller önskemål

Eksjö kommun tillsammans med Eksjö.nu följer händelseutvecklingen och för en dialog med olika grupperingar kring vad vi tillsammans kan vidta för åtgärder för att stödja näringslivet, samt vad vi kan ha för beredskap inför bland annat sommarens turistsäsong. Har du som företagare synpunkter, tankar, idéer eller önskemål är du välkommen att höra av dig till oss.

Telefon: 0381-368 22
E-post: naringsliv@eksjo.se

Få mer information om Eksjö kommuns arbete med anledning av coronaviruset (covid-19). Här finns även ett antal länkar samlade där du som företagare kan hitta viktig information.

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00