Text Skärpta allmänna råd
LYSSNA

Eksjö kommun planerar åtgärder efter skärpta råd i Jönköpings län

Under tisdagen meddelade Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelsen och Region Jönköpings län att de allmänna råden i Jönköpings län skärps. Orsaken är att smittspridningen av coronaviruset nu går väldigt snabbt. Eksjö kommun arbetar nu med att anpassa sin verksamhet utifrån de lokala allmänna råden.

Under eftermiddagen sammanträdde Eksjö kommuns krisledningsstab, och kommunen arbetar just nu med att se över vilka åtgärder som behöver vidtas för att kunna anpassa de kommunala verksamheterna. På torsdag den 5 november kommer kommunstyrelsen att hålla ett extrainsatt sammanträde för att fatta nödvändiga beslut.

Eksjö kommun kommer under veckan att informera om vilka åtgärder som genomförs i de kommunala verksamheterna med anledning av de skärpta allmänna råden för länet.

De skärpta allmänna råden innebär

  • Undvik fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med. Det innebär bland annat att du ska undvika att gå på middagar, fester eller liknande umgängen. Du bör också avstå från alla typer av skönhetsvård, till exempel massage, skönhetsbehandlingar och frisörbesök.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas. Besök inte butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Du kan göra nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Avstå aktiviteter som samlar många människor. Delta inte i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Alla verksamheter bör vidta åtgärder som underlättar för alla att följa råden. Minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna och erbjud digitala alternativ.
  • Arbetsgivare bör uppmana till och utöka förutsättningarna för arbete hemifrån. Tjänsteresor, konferenser och fysiska möten ska skjutas upp.

Mer information om de skärpta allmänna råden

Fortsätt även följa de tidigare allmänna råden

Publiktak på 50 personer

Tisdagen den 3 november fattade Länsstyrelsen i Jönköpings län även beslut om att gå tillbaka till ett publiktak på 50 personer i Jönköping för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Beslutet skedde samtidigt som Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Jönköping beslutade om skärpta allmänna råd för att stoppa den ökade smittspridningen i länet. Beslutet gäller 3 november till och med 24 november.

Local general guidelines in other languages

Local general guidelines in Jönköping Countyare issued in order to prevent the spread of infection.
Arabiskalänk till annan webbplats
Engelskalänk till annan webbplats
Finskalänk till annan webbplats
Persiska/farsilänk till annan webbplats
Somaliskalänk till annan webbplats
Tigrinjalänk till annan webbplats

Mer information

Eksjö kommuns samlade information om coronaviruset, covid-19

Nyheten publicerades: 3 november 2020
Nyheten uppdaterad: 12 november 2020

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Eksjö kommun planerar åtgärder efter skärpta råd

Under tisdagen meddelade Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelsen och Region Jönköpings län att de allmänna råden i Jönköpings län skärps. Orsaken är att smittspridningen av coronaviruset nu går väldigt snabbt. Eksjö kommun arbetar nu med att anpassa sin verksamhet utifrån de lokala allmänna råden.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.