LYSSNA

Förlängning av lokala allmänna råd i Jönköpings län

Idag, den 24 november, tog Folkhälsomyndigheten beslut om att förlänga de lokala allmänna råden för Jönköpings län som har gällt sedan den 3 november. Förlängningen gäller till och med den 13 december.

De lokala allmänna råden innebär bland annat att du som bor i eller besöker Jönköpings län ska undvika fysisk kontakt med andra personer än de som du bor med, och avstå middagar, fester och skönhetsvård. Du kan göra nödvändiga besök i till exempel livsmedelsbutiker och apotek. Du ska också avstå från att besöka butiker, köpcentrum, museer och gym, samt avstå aktiviteter som samlar många människor, till exempel möten, konserter och idrottsträningar. Detta gäller inte idrotts­träningar för barn och unga födda 2005 eller senare. Mer information om vad de lokala allmänna råden innebär

De lokala allmänna råden gäller nu till och med den 13 december 2020. Mer information om beslutet finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.länk till annan webbplats

Åtgärder inom kommunala verksamheter förlängs

I samband med detta beslut av Folkhälsomyndigheten förlängs även de åtgärder som Eksjö kommun beslutade om den 5 november 2020. Detta innebär bland annat att Eksjö museum, Eksjö Tourist Center, fritidsgården Spelverket, Eksjö Simhall, Prästängshallens Gym, ishallen, de kommunala idrottshallarna och idrottsanläggningarna, öppna förskolan, secondhandbutiken Retro och Café12 fortsatt kommer att hålla sina verksamheter fortsatt stängda med vissa undantag. Mer information om tidigare beslutade åtgärder med anledning av de lokala allmänna råden

Eksjö Stadsbibliotek och Mariannelunds bibliotek håller fortsatt endast öppet under principen ”lämna, låna, gå”. Kulturskolan kommer att öppna upp för distansundervisning för de elever som har möjlighet att tillgodogöra sig undervisning digitalt. Övriga delar inom kulturskolan kommer fortsatt att hållas stängda.

Publiktak på åtta personer

Regeringen har beslutat att max åtta personer får samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.länk till annan webbplats Detta gäller även för tillställningar och sammankomster som hålls på serveringsställen, som tidigare har varit undantagna. Beslutet gäller från idag den 24 november 2020.

Enligt regeringens beslut är gränsen 300 personer för evenemang där deltagarna sitter med avstånd. På grund av den snabba spridningen av covid-19 har Länsstyrelsen i Jönköpings län, tillsammans med övriga länsstyrelser, beslutat att gränsen tills vidare ska vara max åtta personer även vid denna typ av evenemanglänk till annan webbplats. Även detta beslut gäller från den 24 november 2020.

Det enda undantaget är för sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall. Där får maximalt 20 personer samlas. Undantaget innebär att det blir möjligt att hålla begravningsgudstjänster, urnsättning och motsvarande. Undantaget gäller oavsett vilken trosinriktning det är fråga om.

Local general guidelines in other languages

Local general guidelines in Jönköping Countyare issued in order to prevent the spread of infection.
Arabiskalänk till annan webbplats
Engelskalänk till annan webbplats
Finskalänk till annan webbplats
Persiska/farsilänk till annan webbplats
Somaliskalänk till annan webbplats
Tigrinjalänk till annan webbplats

Mer information

Eksjö kommuns samlade information om coronaviruset, covid-19länk till annan webbplats

Nyheten publicerad: 24 november 2020, uppdaterad 25 november.

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Förlängning av lokala allmänna råd i Jönköpings län

Idag, den 24 november, tog Folkhälsomyndigheten beslut om att förlänga de lokala allmänna råden för Jönköpings län som har gällt sedan den 3 november. Förlängningen gäller till och med den 13 december.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.