Logotyp Eksjö kommun

Åtgärder inom Eksjö kommun med anledning av ytterligare nationella restriktioner

Med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut om ytterligare nationella restriktioner för att minska smittspridningen av coronaviruset görs nu fler anpassningar av Eksjö kommuns verksamheter.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten fattade fredagen den 18 december 2020 beslut om ytterligare nationella restriktioner. Regeringen meddelade också att all icke nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner bör stängas ned fram till den 24 januari 2021.

Åtgärder för Eksjö kommuns verksamheter

Vid ett extrainkallat sammanträde med kommunstyrelsen den 21 december 2020 har Eksjö kommun beslutat om ytterligare anpassningar och åtgärder för Eksjö kommuns verksamheter. Åtgärder som innebär en stängning eller begränsning av verksamhet gäller från och med den 22 december 2020 till och med den 24 januari 2021, med eventuell förlängning.

Kultur och fritid

  • Eksjö Stadsbibliotek och biblioteksfilialen i Mariannelund stänger helt för fysiska besök. Bokbussen kommer att tas ur drift och all programverksamhet ställs in.
  • Samtliga idrottshallar och idrottsanläggningar; Ränneborg inklusive konstgräsplanen, Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan, Grevhagsskolan och Furulundsskolan, kommer att stänga för all verksamhet, även för de födda 2005 eller senare som tidigare har varit undantagna. Skolverksamhet är undantagen.
  • Simhallen och ishallen kommer att stänga för all verksamhet, även för de födda 2005 eller senare, samt för simskola och skolverksamhet.
  • Efter jullovet kommer Kulturskolan även fortsättningsvis, att i de fall där det är möjligt, erbjuda distansundervisning. I övriga fall ställs lektioner, konserter och föreställningar in enligt tidigare beslut.
  • Eksjö museum, Eksjö Tourist Center, Fritidsgården Spelverket, Prästängshallens gym och konferens- och eventverksamheten vid Olsbergs Arena håller fortsatt stängt enligt tidigare beslut.

Förskola och skola

  • Distansundervisning på Eksjö Gymnasium, som infördes den 7 december 2020, förlängs.
  • Öppna förskolan håller fortsatt stängt enligt tidigare beslut.

Vård och omsorg

  • Secondhandbutiken Retro, Café i12 och flyktingmottagningens reception håller fortsatt stängt enligt tidigare beslut.

Kommunövergripande

  • Invånare uppmanas även fortsättningsvis att om möjligt undvika fysiska besök i kommunala verksamheter. Samtliga besök till medarbetare vid Eksjö kommun ska bokas i förväg.
  • Kontaktcenters reception i Förvaltningshuset i Eksjö kommer att stänga för fysiska besök. Undantag gäller för dig som har ett bokat besök eller ett akut ärende. Eksjö kommun kan fortfarande nås genom att ringa 0381-360 00 eller skicka ett mejl till kommun@eksjo.se.

Uppmaning till övriga idrotts- och träningsanläggningar

Med anledning av kommunens höga nivå av smittspridning rekommenderar Eksjö kommun också alla privata och föreningsdrivna idrotts- och träningsanläggningar att stänga sina verksamheter fram till den 24 januari 2021. Skolverksamhet ska kunna bedrivas enligt ordinarie schema.

Nya åtgärder för serveringsställen, butiker och gym

Från och med den 24 december 2020 förbjuds alkoholförsäljning på serveringsställen från och med klockan 20.00 och maxantalet i ett sällskap på restaurang sänks från åtta till fyra personer. Eksjö kommun har tillsynsansvar för att säkerställa att detta följs och kontroller kommer att fortsätta som tidigare.

Folkhälsomyndigheten uppmanar köpcentrum, butiker och gym att snarast sätta ett maxantal för hur många som får vistas i lokalerna på en och samma gång. Trängsel får inte förekomma.

Mer information om ytterligare nationella restriktioner för att hejda smittspridning finns på regeringens webbplats.länk till annan webbplats

Mer information

Eksjö kommuns samlade information om coronaviruset, covid-19länk till annan webbplats

Nyheten publicerad: 21 december 2020

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00