Händer som flyttar poseimagneter
LYSSNA

Tips inför jullov och ledighet

Årets jullov ser annorlunda ut med ett mindre utbud av aktiviteter än vi är vana vid. Vill du ändå hitta på något? Kolla listan med tips som passar både barn och vuxna! Ps. Kom ihåg att hålla avstånd även om du träffar någon utomhus.

Aktivitetsrundan Puls & stryka
Aktivitetsrundan Puls & stryka har tolv skyltar som visar olika övningar som du utför antingen själv eller med en kompis. Varje skylt har övningar för både barn och vuxna. Den ena rundan finns vid elljusspåret vid Slättvallen i Mariannelund (2,5 kilometer) och den andra vid på Prästängsspåret vid Eksjö camping (1,6 kilometer). Den första skylten vid Eksjö camping ligger i närheten av parkeringen och frisbeegolfbanan.

Bibliotekets skattjakt
Böcker och berättelser är den bästa skatten som finns tycker personalen på Eksjö stadsbibliotek. De har därför hängt ut sagofigurer i området runt biblioteket i en skattjakt. Det finns även chans att vara med och tävla! Skattjakten pågår från den 22 december till och med den 8 januari. Läs mer om hur du kan vara med och tävla.länk till annan webbplats

Tipspromenad vid skidstugan
Varje söndag hänger Eksjö SOK ut en tipspromenad i de vackra omgivningarna runt skidstugan. En startbricka kostar 20 kronor och du kan starta din promenad mellan klockan 10.00 och 12.00. Läs mer om tipspromenaderna.länk till annan webbplats

Grilla och lek vid Filmbyn Småland
Upplevelseskogen är utomhusområdet utanför Filmbyn Småland där lek, film och fantasi får ta plats bland svajande tallar. På parkourbanan gäller det att med fart och smidighet ta sig fram genom banans olika hinder – en annorlunda och rolig träningsform! Det finns även poesitavlor, spännande fågelhoklar, grillplatser och möjlighet till äventyr i en interaktiv app. Alla aktiviteter är gratis. Läs mer om Upplevelseskogen.länk till annan webbplats

Digital konstutställning – Work of Art
Work of Art är en utställning där alla får delta, både yrkesverksamma konstnärer och amatörer. Trots pandemin och de hinder som den inneburit har hela 97 konstverk lämnats in till Eksjö museum. I utställningen visas måleri, skulptur, fotografi, textil konst, teckning, papperskonst och grafik. Den äldsta deltagaren är 94 år och den yngsta 15 år. Se utställningen via www.eksjomuseum.selänk till annan webbplats och på Eksjö museums YouTube-­kanallänk till annan webbplats.

Kika in hos sju kulturföreningar i Eksjö
Den årliga kulturfestivalen i Eksjö blev den här hösten inställd, men kulturföreningarna jobbar vidare på olika sätt och söker ständigt nya engagerade medlemmar. I ett antal filmer kan du se och höra några av föreningarna berätta om sina intresseområden, aktiviteter och lokaler. Se filmerna från bland annat Kristallen i Bruzaholm, FOBO och Kråkshults föreläsningsförening.

Kartor och information om vandringleder i Eksjö kommun.

Om vädret skulle tillåta finns det tips om vinteraktiviteter här.länk till annan webbplats

Nyheten publicerad: 22 december 2020

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Tips inför jullov och ledighet

Årets jullov ser annorlunda ut med ett mindre utbud av aktiviteter än vi är vana vid. Vill du ändå hitta på något? Kolla listan med tips som passar både barn och vuxna!

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.