LYSSNA

Beslut om fortsatta åtgärder inom Eksjö kommun

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 19 januari 2021 prövades samtliga beslut om åtgärder eller anpassningar av Eksjö kommuns verksamheter som syftar till att minska smittspridningen av covid-19. Vid sammanträdet togs både beslut om förlängda åtgärder, men även beslut om en begränsad återöppning av vissa verksamheter.

Mot bakgrund av rekommendation från Folkhälsomyndigheten om att kommuner bör överväga att återuppta verksamhet som bedrivs utomhus, och som riktas till barn och unga, kommer fritidsgården Spelverket att öppna för viss gruppverksamhet utomhus. Även konstgräsplanen vid Ränneborg kommer att öppna för organiserad träning i föreningsregi. Eksjö stadsbibliotek och biblioteksfilialen i Mariannelund kommer åter att öppna under principen ”lämna, låna, gå”.

Med anledning av den aktuella smittspridningen i samhället, samt en hög nivå av antal vårdade hos Region Jönköpings län, kommer däremot samtliga övriga beslut om stängning eller annan anpassning att förlängas.

Det här gäller i Eksjö kommun


Kultur och fritid

 • Eksjö stadsbibliotek och biblioteksfilialen i Mariannelund kommer den 25 januari att åter öppna under principen ”lämna, låna, gå”. Biblioteksbussen kommer att användas för utkörning av böcker och andra medier. Beslutet gäller till och med den 28 februari med eventuell förlängning.
 • Samtliga idrottshallar; Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan, Grevhagsskolan och Furulundsskolan, håller fortsatt stängt för all verksamhet. Skolverksamhet är undantagen. Undantagen är även konstgräsplanen vid Ränneborg som öppnas upp för organiserad träning i föreningsregi från den 25 januari. Beslutet gäller till och med den 7 februari med eventuell förlängning.
 • Simhallen och ishallen håller fortsatt stängt för all verksamhet. Detta gäller även simskola och skolverksamhet. Beslutet gäller till och med den 7 februari med eventuell förlängning.
 • Prästängshallens gym och konferens- och eventverksamheten vid Olsbergs Arena håller fortsatt stängt. Beslutet gäller till och med den 7 februari med eventuell förlängning.
 • Kulturskolan kommer fortsatt att erbjuda distansundervisning i de fall det är möjligt. I övriga fall kommer lektioner, konserter och föreställningar fortsatt att ställas in. Beslutet gäller till och med den 28 februari med eventuell förlängning.
 • Eksjö museum och Eksjö Tourist Center håller fortsatt stängt. Beslutet gäller till och med den 28 februari med eventuell förlängning.
 • Fritidsgården Spelverket håller fortsatt stängt för besök. Verksamheten kommer istället att från och med den 25 januari att erbjuda riktade utomhusaktiviteter till ungdomar i åldern 13–16 år. Beslutet gäller till och med den 7 februari med eventuell förlängning.
 • Föreningsdrivna idrottshallar rekommenderas också att hållas fortsatt stängda förutom för skolverksamhet.

Förskola och skola

 • Eksjö Gymnasium kommer att fortsätta med fjärr- och distansundervisning för samtliga årskurser. Beslutet gäller till och med den 12 februari med eventuell förlängning.
 • Öppna förskolan håller fortsatt stängt. Beslutet gäller till och med den 28 februari med eventuell förlängning.

Vård och omsorg

 • Dagverksamheterna Talgoxen, Elvings och Bobinen, secondhandbutiken Retro och Café i12 håller fortsatt stängt. Beslutet gäller till och med den 28 februari med eventuell förlängning.

Kommunövergripande

 • Invånare uppmanas även fortsättningsvis att om möjligt undvika fysiska besök i kommunala verksamheter. Samtliga besök till medarbetare vid Eksjö kommun ska bokas i förväg.
 • Kontaktcenters reception i Förvaltningshuset i Eksjö kommer fortsätta att hålla stängt för fysiska besök. Undantag gäller för dig som har ett bokat besök eller ett akut ärende. Eksjö kommun kan fortfarande nås genom att ringa 0381-360 00 eller skicka ett mejl till kommun@eksjo.se. Beslutet gäller till och med den 7 februari med eventuell förlängning.

Mer information

Eksjö kommuns samlade information om coronaviruset, covid-19länk till annan webbplats

Nyheten publicerad: 19 januari 2021

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Beslut om fortsatta åtgärder inom Eksjö kommun

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 19 januari 2021 prövades samtliga beslut om åtgärder eller anpassningar av Eksjö kommuns verksamheter som syftar till att minska smittspridningen av covid-19. Vid sammanträdet togs både beslut om förlängda åtgärder, men även beslut om en begränsad återöppning av vissa verksamheter.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.