LYSSNA

Förändrade åtgärder inom Eksjö kommun med anledning av nya rekommendationer

Med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut om nya rekommendationer för gymnasieskolor, samt organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter för barn och unga, görs nu anpassningar av Eksjö kommuns tidigare beslut.

Torsdagen den 21 januari 2021 förmedlade regeringen och Folkhälsomyndigheten nya rekommendationer för bland annat gymnasieskolor och organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter, både inomhus och utomhus, för barn och unga. Regeringen gav också besked om ytterligare förlängningar av nationella restriktioner. Mer information om regeringens och Folkhälsomyndighetens beskedlänk till annan webbplats

Åtgärder för Eksjö kommuns verksamheter

Vid ett extrainkallat sammanträde med kommunstyrelsen den 22 januari 2021 har Eksjö kommun, mot bakgrund av ovanstående, beslutat om ett par förändrade åtgärder för Eksjö kommuns verksamheter.

Eksjö gymnasium övergår till växelvis distansundervisning

Eksjö gymnasium kommer att övergå till växelvis distansundervisning för årskurs 1, 2 och 3 från och med den 26 januari 2021. Inledningsvis kommer en årskurs i taget att ha undervisning på plats på skolan, så kallad närundervisning, under en vecka. Detta kombineras med två veckor av fjärr- och distansundervisning. Detta innebär att ungefär en tredjedel av skolans elever har närundervisning varje vecka. Justeringar av det växelvisa upplägget kan komma att ske. Beslutet gäller till och med den 1 april 2021, med eventuell förläningning.

Kultur- och fritidsverksamhet för barn och unga öppnar upp

Från och med den 25 januari öppnar de kommunala idrottshallarna; Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen, samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan, Grevhagsskolan och Furulundsskolan, inklusive Furulundshallen, för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2005 eller senare. Hallarna är även öppna för skolverksamhet, men håller fortsatt stängt för allmänheten. Konstgräsplanen vid Ränneborg kommer enligt tidigare beslut öppnas upp för organiserad träning i föreningsregi.

Föreningsdrivna idrottshallar rekommenderas också att öppna för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2005 eller senare.

Från och med den 25 janauri öppnar simhallen och ishallen för förskole- och skolundervisning, samt för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2005 eller senare. Planering för start av simskola för barn i åldern fyra till sju år kommer att påbörjas så att simskolan kan starta vecka 8.

Från och med den 1 februari kommer Kulturskolan att öppna för enskild undervisning och dansundervisning för barn födda 2005 eller senare. Elever födda 2004 och äldre kommer fortsatt att erbjudas distansundervisning. Orkester- och ensembleverksamhet samt uppträdanden ställs fortsatt in.

Enligt tidigare beslut kommer Fritidsgården Spelverket att från och med den 25 januari erbjuda riktade utomhusaktiviteter till ungdomar i åldern 13–16 år. Möjlighet ges nu även för att erbjuda aktiviteter inomhus i lämpliga lokaler. Beslutet gäller till och med den 28 februari med eventuell förlängning.

Övriga beslut kvarstår

Regeringen uppmanar fortsatt kommuner och regioner att hålla verksamhet som allmänheten har tillträde till, och som inte är nödvändig, stängd fram till och med den 7 februari 2021. Övriga beslut som togs av kommunstyrelsen den 19 januaei 2021 kvarstår därför.

Mer information

Eksjö kommuns samlade information om coronaviruset, covid-19länk till annan webbplats

Nyheten publicerad: 22 januari 2021

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Förändrade åtgärder inom Eksjö kommun med anledning av nya rekommendationer

Med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut om nya rekommendationer för gymnasieskolor, samt organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter för barn och unga, görs nu anpassningar av Eksjö kommuns tidigare beslut.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.