LYSSNA

Beslut om förlängda åtgärder inom Eksjö kommun

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 30 mars 2021 prövades åter beslut om åtgärder eller anpassningar av Eksjö kommuns verksamheter som syftar till att minska smittspridningen av covid-19.

Med anledning av den aktuella smittspridningen i samhället, samt en hög nivå av antal vårdade hos Region Jönköpings län, kommer samtliga beslut om stängning eller annan anpassning att kvarstå. Den enda skillnaden är att Kulturskolan kommer att öppna upp för orkester- och ensembleverksamhet utomhus.

Det här gäller i Eksjö kommun

Kultur och fritid

 • Eksjö stadsbibliotek och biblioteksfilialen i Mariannelund har öppet under principen ”lämna, låna, gå”. Biblioteksbussen används för utkörning av böcker och andra medier. Det finns fortsatt möjlighet att beställa fjärrlån, låna e-böcker e-ljudböcker och streama film, samt beställa bokkassar.
 • De kommunala idrottshallarna och idrottsanläggningarna; Ränneborg inklusive konstgräsplanen, Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan, Grevhagsskolan och Furulundsskolan, inklusive Furulundshallen, är öppna för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2002 eller senare. Hallarna är även öppna för skolverksamhet, men håller fortsatt stängt för allmänheten.
 • Simhallen är stängd för allmänheten. Detta avser bad, motionssim, relax, gruppträning, vattengympa och Café Sjöormen. Simhallen är öppen för förskole- och skolundervisning, simskola, samt för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2002 eller senare
 • Ishallen är stängd för allmänheten. Ishallen är öppen för förskole- och skolundervisning, samt för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2002 eller senare.
 • Prästängshallens gym och konferens- och eventverksamheten vid Olsbergs Arena håller fortsatt stängt.
 • Eksjö museum och Eksjö Tourist Center har stängt tills vidare.
 • Kulturskolan har öppet för enskild undervisning och dansundervisning för barn födda 2002 eller senare. Eksjö Kulturskola öppnar också upp för orkester- och ensembleundervisning i utomhusmiljö. Uppträdanden vid Kulturskolan är tillsvidare inställda.
 • Fritidsgården Spelverket har stängt för besök tills vidare. Verksamheten erbjuder riktade aktiviteter till ungdomar i åldern 13–16 år.

Förskola och skola

 • Eksjö Gymnasium kommer att fortsätta med växelvis distansundervisning till och med den 7 maj, med eventuell förlängning. Efter påsklovet börjar årskurs 3 att vara inne på skolan och ha närundervisning hela tiden. Årskurs 1 och 2 kommer att ha växelvis distansundervisning varannan vecka. Elever som studerar vid introduktionsprogrammet och på gymnasiesärskolan fortsätter att ha närundervisning på heltid.
 • Öppna förskolan håller fortsatt stängt. Beslutet gäller till och med den 9 maj med eventuell förlängning.

Vård och omsorg

 • Dagverksamheterna Talgoxen, Elvings och Bobinen, secondhandbutiken Retro och Café i12 håller fortsatt stängt. Beslutet gäller till och med den 9 maj med eventuell förlängning.

Kommunövergripande

 • Invånare uppmanas även fortsättningsvis att om möjligt undvika fysiska besök i kommunala verksamheter. Samtliga besök till medarbetare vid Eksjö kommun ska bokas i förväg.
 • Kontaktcenters reception i Förvaltningshuset i Eksjö kommer fortsätta att hålla stängt för fysiska besök. Undantag gäller för dig som har ett bokat besök eller ett akut ärende. Eksjö kommun kan fortfarande nås genom att ringa 0381-360 00 eller skicka ett mejl till kommun@eksjo.se. Beslutet gäller till och med den 9 maj med eventuell förlängning.

Mer information

Eksjö kommuns samlade information om coronaviruset, covid-19länk till annan webbplats

Nyheten publicerad: 31 mars 2021

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Rubrik på google och vid delning på sociala medier.

Lägg in en beskrivning på sidan som syns vid delning på sociala medier, på google och i menyer.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.