LYSSNA

Beslut om både förlängda åtgärder och ett visst återöppnande inom Eksjö kommun

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 4 maj 2021 prövades åter beslut om åtgärder eller anpassningar av Eksjö kommuns verksamheter som syftar till att minska smittspridningen av covid-19.

De senaste två veckorna har det skett en positiv utveckling avseende smittspridningen i samhället med ett minskat antal nya fall. Smittspridningen är dock fortfarande på en hög nivå och det är för tidigt att säga om den positiva utvecklingen är en ihållande trend. Belastningen på vården hos Region Jönköpings län är fortsatt hög. Utifrån detta har kommunstyrelsen beslutat om delvis förlängda åtgärder, men också om ett visst återöppnande och återgång till ordinarie verksamhet.

Från och med den 10 maj kommer Eksjö Gymnasium att återgå till undervisning på plats på skolan, och från samma datum kommer Öppna förskolan att successivt starta igång med anpassade aktiviteter. Eksjö museum och Eksjö Tourist Center kommer att öppna upp med särskilda restriktioner från och med den 17 maj, och från den 24 maj startar dagverksamheterna Talgoxen, Elvings och Bobinen igång igen.

Det här gäller i Eksjö kommun

Kultur och fritid

 • Eksjö stadsbibliotek och biblioteksfilialen i Mariannelund har öppet under principen ”lämna, låna, gå”. Biblioteksbussen används för utkörning av böcker och andra medier. Det finns fortsatt möjlighet att beställa fjärrlån, låna e-böcker e-ljudböcker och streama film, samt beställa bokkassar.
 • De kommunala idrottshallarna och idrottsanläggningarna; Ränneborg inklusive konstgräsplanen, Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan, Grevhagsskolan och Furulundsskolan, inklusive Furulundshallen, är öppna för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2002 eller senare. Hallarna är även öppna för skolverksamhet, men håller fortsatt stängt för allmänheten.
 • Simhallen är stängd för allmänheten. Detta avser bad, motionssim, relax, gruppträning, vattengympa och Café Sjöormen. Simhallen är öppen för förskole- och skolundervisning, simskola, samt för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2002 eller senare.
 • Ishallen är stängd för säsongen.
 • Prästängshallens gym och konferens- och eventverksamheten vid Olsbergs Arena håller fortsatt stängt.
 • Eksjö museum och Eksjö Tourist Center kommer att öppna från och med den 17 maj med särskilda restriktioner.
 • Kulturskolan har öppet för enskild undervisning och dansundervisning, samt orkester- och ensembleundervisning utomhus. Undervisningen gäller för barn födda 2002 eller senare. Uppträdanden vid Kulturskolan är tillsvidare inställda.
 • Fritidsgården Spelverket har stängt för besök tills vidare. Verksamheten erbjuder riktade aktiviteter till ungdomar i åldern 13–16 år.

Förskola och skola

 • Eksjö Gymnasium kommer att återgå till ordinarie undervisning på plats på skolan från den 10 maj.
 • Öppna förskolan håller fortsatt stängt, men kommer successivt att öppna för anpassade aktiviteter från den 10 maj. Verksamheten kommer att öppna helt den 16 augusti.

Vård och omsorg

 • Dagverksamheterna Talgoxen, Elvings och Bobinen kommer att starta igång igen från den 24 maj.
 • Secondhandbutiken Retro och Café i12 håller fortsatt stängt.

Kommunövergripande

 • Invånare uppmanas även fortsättningsvis att om möjligt undvika fysiska besök i kommunala verksamheter. Samtliga besök till medarbetare vid Eksjö kommun ska bokas i förväg.
 • Kontaktcenters reception i Förvaltningshuset i Eksjö kommer fortsätta att hålla stängt för fysiska besök. Undantag gäller för dig som har ett bokat besök eller ett akut ärende. Eksjö kommun kan fortfarande nås genom att ringa 0381-360 00 eller skicka ett mejl till kommun@eksjo.se.

Mer information

Eksjö kommuns samlade information om coronaviruset, covid-19 Länk till annan webbplats.

Nyheten publicerad: 4 maj 2021

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Beslut om både förlängda åtgärder och ett visst återöppnande inom Eksjö kommun

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 4 maj 2021 prövades åter beslut om åtgärder eller anpassningar av Eksjö kommuns verksamheter som syftar till att minska smittspridningen av covid-19.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.