LYSSNA

Beslut om återöppnande för vissa verksamheter inom Eksjö kommun

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 1 juni 2021 prövades åter beslut om åtgärder eller anpassningar av Eksjö kommuns verksamheter som syftar till att minska smittspridningen av covid-19.

Smittspridningen i samhället fortsätter att gå ner och antalet nya fall minskar. Utifrån detta har kommunstyrelsen beslutat om delvis förlängda åtgärder, men också om ett visst återöppnande och återgång till ordinarie verksamhet. Trots ett visst återöppnade är det viktigt att framhålla att smittspridningen är på en fortsatt hög nivå i Sverige jämfört med många andra länder, och att det är viktigt att vi håller i och följer rekommendationerna.

Från och med den 7 juni kommer följande verksamheter att öppna för besökare igen:

 • Secondhandbutiken Retro
 • Café i12
 • De kommunala idrottshallarna och idrottsanläggningarna; Ränneborg inklusive konstgräsplanen, Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan, Grevhagsskolan och Furulundsskolan, inklusive Furulundshallen
 • Simhallen med café (sommarstängt till och med vecka 33)
 • Storegårdshallen/ishallen (stängd för säsongen)
 • Prästängshallens gym
 • Konferens- och eventverksamheten vid Olsbergs Arena
 • Eksjö stadsbibliotek och biblioteksfilialen i Mariannelund

Vid återöppnandet kommer respektive verksamhet att ha särskilda restriktioner som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gällande lagstiftning.

Verksamheter med fortsatta åtgärder

Kultur och fritid

 • Kulturskolan har öppet för enskild undervisning och dansundervisning, samt orkester- och ensembleundervisning utomhus. Undervisningen gäller för barn födda 2002 eller senare. Uppträdanden vid Kulturskolan är tillsvidare inställda.
 • Fritidsgården Spelverket har stängt för besök tills vidare. Verksamheten erbjuder riktade aktiviteter till ungdomar i åldern 13–16 år.

Förskola och skola

 • Öppna förskolan håller fortsatt stängt, men har successivt öppnat för anpassade aktiviteter. Verksamheten kommer att öppna helt den 16 augusti.

Kommunövergripande

 • Invånare uppmanas även fortsättningsvis att om möjligt undvika fysiska besök i kommunala verksamheter. Samtliga besök till medarbetare vid Eksjö kommun ska bokas i förväg.
 • Kontaktcenters reception i Förvaltningshuset i Eksjö kommer fortsätta att hålla stängt för fysiska besök till och med den 9 augusti. Undantag gäller för dig som har ett bokat besök eller ett akut ärende. Eksjö kommun kan fortfarande nås genom att ringa 0381-360 00 eller skicka ett mejl till kommun@eksjo.se.

Mer information

Eksjö kommuns samlade information om coronaviruset, covid-19länk till annan webbplats

Nyheten publicerad: 4 juni 2021, uppdaterad 6 juni

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Beslut om återöppnande för vissa verksamheter inom Eksjö kommun

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 1 juni 2021 prövades åter beslut om åtgärder eller anpassningar av Eksjö kommuns verksamheter som syftar till att minska smittspridningen av covid-19.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.