LYSSNA

Jens Eriksson ska driva utvecklingen av det gemensamma revisionskontoret

Ett unikt och spännande samarbete. Så beskriver Eksjö kommun, Aneby kommun, Ydre kommun samt Höglandsförbundet det nystartade gemensamma revisionskontoret. Nu är det även klart att Jens Eriksson blir dess chef, med start den 1 september 2021.

– Vi är mycket glada över att Jens Eriksson har antagit utmaningen att leda det gemensamma revisionskontoret. Nu ser vi fram emot att följa utvecklingen framåt, säger Stig Andersson, kommunrevisionens ordförande i Eksjö kommun.

Samarbetet mellan de tre kommunerna och förbundet är unikt i sitt slag och förhoppningarna är höga. Inte bara ska det nya kontoret bidra till en ökad stabilitet i revisionsfunktionen, utan det ska även ge möjligheter till ökad resurseffektivitet och samverkan emellan parterna.

Nyckeln är samverkan. Revisionskontorets professionella kompetens, i kombination med de förtroendevaldas kunskap, ska skapa en långsiktig och hållbar grund för en oberoende och kvalitativ granskning. Bakom denna möjlighet står revisionsföretaget KomRedo, som varit bryggan i dialogen och som idag bistår parterna med revisionstjänster.

– Detta är ett unikt samarbete mellan Aneby, Eksjö, Ydre och Höglandsförbundets kommunrevisorer för att möta framtidens behov av yrkesrevisorer. Tyvärr blir det mer och mer vanligt att mindre kommuner inte får några anbud i samband med upphandling av revisionsbyråer. Tanken med det gemensamma revisionskontoret är att skapa långsiktighet och minskad sårbarhet, berättar Camilla Karlsson, revisor på KomRedo AB.

Men enligt Camilla finns ytterligare möjligheter. Det finns mer potentiell samverkan, på sikt kan revisionskontoret stötta ännu fler kommuner.

Bild: Jens Eriksson

Jens Eriksson är ny chef

Till det nya revisionskontoret anländer Jens Eriksson den 1 september. Jens Eriksson är 45 år och bosatt i Jönköping. Han kommer närmast från Riksrevisionen där han arbetar som ansvarig revisor. Han är civilekonom med gedigen kunskap och erfarenhet av revisionsarbete. Under sina 14 år på Riksrevisionen har han bland annat varit ytterst ansvarig för revisionens genomförande, kvalitetssäkring och rapportering. Han har också arbetat internationellt med att stödja och stärka andra länder i deras utveckling av revisionsarbetet.

– Genom rekryteringsprocessen har vi fått en tydlig bild av Jens som en trygg, driven, tydlig och effektiv person, med ett stort intresse för verksamhetsutveckling. Han har integritet samtidigt som han är duktig på att bygga relationer och inge förtroende. Detta är egenskaper som vi tror och hoppas kommer att komma till nytta i rollen som revisionschef för det gemensamma revisionskontoret, säger Stig Andersson.

Tjänsten kommer att vara organiserad under Eksjö kommun och arbetsplatsen kommer rent fysiskt att tillhandahållas av Höglandsförbundet.

Nyheten publicerad: 4 juni 2021

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Jens Eriksson ska driva utvecklingen av det gemensamma revisionskontoret

Ett unikt och spännande samarbete. Så beskriver Eksjö kommun, Aneby kommun, Ydre kommun samt Höglandsförbundet det nystartade gemensamma revisionskontoret. Nu är det även klart att Jens Eriksson blir dess chef, med start den 1 september 2021.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.