Logotyp Eksjö kommun

Problem med älgar i stadsområdet – detta kan du göra

För att försöka minska antalet älgar som uppehåller sig i Eksjö stad vädjar kommunen nu till fastighetsägarna att plocka upp fallfrukten i sina trädgårdar. Fallfrukten är lockande för älgar och andra djur. Om frukten plockas upp så är det inte lika intressant för djuren att vara i stadsområdet. Nu har två containrar ställts ut där du kan lägga fallfrukten.

Fram till och med vecka 44 kommer det att finnas en container för fallfrukt i slutet av Kvarnarpsvägen – vid korsningen till Roluffs väg, samt en container på vändplanen på Brudbadsvägen i Eksjö. Vänligen notera att containrarna bara är avsedda för fallfrukt.

Ätbar frukt

Om du har ätbar frukt som du kan tänka dig dela med dig av kan du annonsera trädet på Äkta vara: Skänk frukt - Äkta vara Sverige (aktavara.org) Länk till annan webbplats. Du kan i annonstexten skriva att du vill bli kontaktad innan och ställa krav på att den som plockar även tar med sig fallfrukten till kommunens containrar för fallfrukt.

De som vill plocka kan då hitta tillgänglig frukt via Äkta varas fruktkarta: Fruktförmedlingen (aktavara.org) Länk till annan webbplats.

Nyheten publicerad: 2 september 2021

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00