Vindkraftverk ute i naturen.
LYSSNA

Informationsträff om vindkraftpark – inbjudan till närings­idkare

Välkommen att delta på informationsmöte den 28 april, för dig som är näringsidkare, om planerade vindkraftparken Bruzaholm. Lär dig mer om affärsmöjligheter och hur lokal arbetskraft kan anlitas. Missa inte att anmäla dig! 

Vattenfall planerar en vindkraftsetablering nordväst om Bruzaholm i Eksjö kommun. Vindkraftssatsningen innebär affärsmöjligheter för det lokala och regionala näringslivet. Att etablera vindkraft involverar många tjänster och arbetare och kräver stora varuleveranser av så väl dagligvaror och maskiner som komponenter till vindkraftverken, maskinerna och infrastrukturen. Det kan handla om allt från matleveranser, städ, verktyg, reservdelar och reparationer av fordon till bränsle och boende. Vinningar kan göras genom att anlita lokal arbetskraft i så hög utsträckning som möjligt.

Informationsträff för dig som näringsidkare

Den 28 april hålls informationsträffar för dig som vill få information om vilka varor och tjänster som kommer att efterfrågas, och hur du kan underlätta för involverade i byggprojektet att få kännedom om dina erbjudanden. Informationsträffarna sker i samverkan med Vindkraftscentrum, Eksjö kommun och Eksjö.nu.

För dig med fokus på handel och service:
Torsdag 28 april,
klockan 8–9.30
Plats: Eksjö stadshotell

För dig med fokus på byggnation och entreprenad:
Torsdag 28 april,
klockan 18–19.30
Plats: Bruzaholm Folkets hus

Informationsträffens innehåll

  • Kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg inleder informationsträffarna med att berätta om kommunens syn på vindkraftsprojektets möjligheter till arbetstillfällen lokalt.
  • Vattenfall informerar om vindkraftsprojektet samt Vattenfalls ambition och erfarenhet av att anlita lokal arbetskraft.
  • Vindkraftcentrum informerar om vilket behov av arbetskraft och service som finns under byggnation och drift av en vindkraftpark samt vilka möjligheter detta innebär för näringslivet lokalt i Eksjö.
  • Vindkraftcentrum kommer även visa sin leverantörsdatabas, en digital interaktiv affärsplattform, som kommer att användas som verktyg i vindkraftsprojekt Bruzaholm för enklare lokala upphandlingar.
  • Det bjuds på kaffe/te och frallor!

Anmälan till informationsträff

Anmäl dig senast 22 april via e-post till anna.cederberg@tyrens.se
Har du frågor kan du kontakta Anna Cederberg, kommunikatör vid Vattenfall, på telefon 010-452 33 51 eller 070-336 83 22.

Registrering i leverantörsdatabasen

Vattenfall och Vindkraftcentrum erbjuder drop-in-registrering i leverantörsdatabasen för projektet mellan klockan 9.30–12 på Eksjö stadshotell och klockan 15–17 i Folkets hus, Bruzaholm.

Nyheten publicerad: 30 mars 2022 uppdaterad. Publicerad igen den 21 april.

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Informationsträff om planerad vindkraftpark i Eksjö kommun

Välkommen att delta på informationsmöte den 28 april, för dig som är näringsidkare, om planerade vindkraftparken Bruzaholm. Lär dig mer om affärsmöjligheter och hur lokal arbetskraft kan anlitas.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.