Närbilder på flera händer som antecknar med penna på skrivblock, fler personer, laptop  skymtar i bakgrunden under ett arbetsmöte mellan kollegor på kontoret
LYSSNA

För dig som vill starta företag i Eksjö kommun

Går du i tankar om att starta företag? För att skapa goda möjligheter att starta nya företag bjuder Eksjö kommun in till starta-eget-kurser under hösten. Målgruppen är nya entreprenörer och personer med en företagsidé.

Under kursen får du den information som du behöver för att kunna ta steget från idé till företag.

– Det är viktigt för Eksjö kommun att det startar nya företag inom olika branscher, säger Marthina Knutsson, affärsutvecklare Eksjö kommun.

Kursen är uppdelad på två tillfällen under hösten. Det kommer också förekomma afterwork, workshops och andra utbildningar för dig som är ny entreprenör eller har en företagsidé.

Starta eget-kurs – Så utvecklar du din idé

14 mars, klockan 18–20.30
Eksjö Camping

Del 1 av 2. Hur gör jag för att utveckla min idé till en affär? Hur vet jag om min idé är tillräckligt bra? Välkommen till en kurs med fokus på kreativitet och idéutveckling. Du kommer att få redskap för att hitta det som är unikt med din idé, och dessutom få tips på hur du identifierar dina nästa steg framåt. Kursen ges i samverkan med Science Park. Anmäl dig senast 10 mars.

Starta eget-kurs – Så startar du ditt företag

21 mars, klockan 18–20.30
Eksjö Camping

Del 2 av 2. Vad behöver du tänka på innan du kommer igång med ditt eget företag? Vilken bolagsform passar bäst – och vilken affärsmodell ska du välja? Under föreläsningen lär du dig viktiga saker att tänka på inför en företagsstart. Föreläsningen tar också upp avtal, försäkringar, bokföring och vad du ska tänka på för att skydda din idé. Kursen ges i samverkan med Science Park. Anmäl dig senast 17 mars.

Kommunens näringslivsavdelning hjälper dig på resan!

Vänd dig till Eksjö kommuns näringslivsavdelning när du har frågor om företagande. Oavsett om du är på väg att starta upp ny verksamhet eller utveckla befintlig så får du hjälp framåt. Du kan få stöd med allt från affärsutveckling och rådgivning till lokaler och vilka tillstånd som krävs. Så att du kan fokusera på att utveckla din dröm!

Kontakta oss på naringsliv@eksjo.se eller via telefon 0381-360 00 (kontaktcenter).

Nyheten publicerad: 6 januari 2023

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

 TILLBAKA

För dig som vill starta företag i Eksjö kommun

Går du i tankar om att starta företag? För att skapa goda möjligheter att starta nya företag bjuder Eksjö kommun in till starta-eget-kurser under hösten. Målgruppen är nya entreprenörer och personer med en företagsidé.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.