Eksjö kommuns logotyp

Snart startar årets majblomme­försäljning

Varje vår brukar barn från kommunens skolor sälja majblommor. Pengarna som samlas in delas ut som stöd till barn lokalt. Stödet kan vara saker som de flesta av oss tar för givet, till exempel kläder, skor eller avgiften till fritidsaktivitet.

I Eksjö kommun är det elever från kommunens skolor som klassvis sköter försälj­ningen av blommorna. Utifrån område fördelas försäljningen till kommunens två lokalföreningar; en för Eksjö, Höreda och Hult, och en för Mariannelund och Ingatorp.

Pengarna som samlas in delas ut lokalt till barn som växer upp i ekonomisk utsatthet och används för att stärka barns möjligheter och rättigheter. För dig som har behov av att söka ekonomiskt stöd från majblommans lokalförening finns mer information.

Du kan stödja majblommans viktiga arbete genom att köpa en majblomma under perioden 18 april till 3 maj.

Försäljning av majblommor

  • Barnen kan sälja majblommor med en grön väska och individuella webbshopar.
  • Barnen sprider länken till sin webbshop på till exempel sociala medier, sms, e-post och/eller genom att skriva ut länken till webbshoppen och lägga denna i brevlådor eller liknande.
  • Du som vill köpa majblommor betalar med Swish. I webbshoppen går det även att betala med kort.
  • Försäljning av majblomman pågår mellan den 18 april och 3 maj.

Mer information om majblomman

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner. Mer information om majblomman finns på Majblommans riksförbunds webbplats Länk till annan webbplats.

Nyheten publicerad: 11 april 2023

Kontakt

Kajsa Hallmans
insamlingsansvarig i lokalföreningen Eksjö, Höreda och Hult.

Telefon:

0381-360 00