Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Länsstyrelsen lättar begränsningen av vattenuttag

Länsstyrelsen bedömer att vattenuttag från vattendrag och sjöar nu kan göras i hela länet, med stöd av undantaget i miljöbalken, från och med idag den 11 augusti 2023.

Detta är en lättnad från länsstyrelsens tidigare bedömning den 21 juli, då länsstyrelsen bedömde att det i östra länet inte var möjligt att häva undantaget för vattenuttag.

Låg risk för vattenbrist i östra länet

Under juli och i början på augusti har nederbörden varit riklig, även i östra länet. Länsstyrelsen senaste analys av vattenläget i länet visar tillfredsställande flöden i östra länet och risken för vattenbrist bedöms nu vara låg i hela länet.

Med anledning av detta bedömer länsstyrelsen att det åter finns utrymme för vattenuttag med stöd av undantaget i 11 kapitlet 12 § miljöbalken i kommunerna Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda. Begränsningen av vattenuttag är därmed lättad i hela länet.

Gällande regelverk och krav på hänsyn gäller fortsatt.

Nyheten publicerad: 11 augusti 2023

Kontakt

Länsstyrelsen, Vattenverksamheten

Telefon:

 TILLBAKA

Länsstyrelsen lättar begränsningen av vattenuttag i länet

Länsstyrelsen bedömer att vattenuttag från vattendrag och sjöar kan göras i hela länet, med stöd av undantaget i miljöbalken, från och med den 11 augusti 2023.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.