Välkommen till Eksjö kommun

Svenska flaggan vajer i vinden. Bakom flaggan syns en blå himmel och vita moln.
LYSSNA

Ansök om flagga eller fana

Föreningar eller organisationer kan ansöka om att få en fana eller flagga. Dessa ansöker föreningen eller organisationen om från Stiftelsen Sveriges Nationaldag. Privatpersoner kan ansöka om en flagga från Eksjö kommun. Sista ansökningsdag är den 1 februari 2024.

Ansök om fana eller flagga – förening eller organisation

Stiftelsen Sveriges Nationaldag och Riksdagsförvaltningen samarbetar för att sprida kunskap om flaggan som symbol för Sverige och de värden vårt land är förknippat med som demokrati, fred och frihet. Ett begränsat antal flaggor som varit hissade en dag vardera på riksdagshuset kommer att delas ut till föreningar och organisationer som ansöker om att få en flagga.

Ansökan om flagga ska vara hos stiftelsen före den 1 februari 2024. Observera att endast de föreningar/organisationer som kommer att få en flagga eller fana meddelas.

Skicka ansökningsblanketten till:
Stiftelsen Sveriges Nationaldag, Riksdagen, 100 12 Stockholm eller via e-post till: nationaldagen@riksdagen.se

Ansök om flagga – enskild person

Enskilda personer kan ansöka om att få en flagga. Flaggan har en längd av tre meter. Det är en gåva som delas ut av Eksjö kommun på nationaldagen den 6 juni.
Sista dag för ansökan är den 1 februari 2024. Ansök via e-tjänsten:

Nyheten publicerad: 17 november 2023

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Ansök om flagga eller fana

Föreningar eller organisationer kan ansöka om att få en fana eller flagga. Dessa ansöker man om från Stiftelsen Sveriges Nationaldag. Privatpersoner kan ansöka om en flagga från Eksjö kommun. Sista ansökningsdag är den 1 februari 2024.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.