SKRIV UT DELA KONTAKTA OSS

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax: 0381-166 00

Hjälp till att hitta skogsbränder

Vi har under det senaste dygnet haft otroligt mycket blixtnedslag i kommunerna i Jönköpings län. Räddningstjänsten ber skogsägare och kommunmedborgare att hjälpa till att söka igenom skog och mark efter bränder.

Ett blixtnedslag i kombination med extremt hög brandrisk i skog och mark ger mycket stor risk för nya bränder i våra kommuner. Ett blixtnedslag kan ge upphov till en brand upp till tre dagar efter nedslaget. Räddningstjänstens vill hitta dessa potentiella bränder så tidigt som möjligt för att branden inte ska kunna byggas på i storlek och bli mer svårsläckt. Som hjälp till detta har räddningstjänsten bra stöd av frivilliga flygklubbarna i länet som med ”brandflyget” söker av länet dagligen. De hittar också flertalet bränder som räddningstjänsten sedan rycker ut på.

I detta läge vill räddningstjänsten också be skogsägare och kommunmedborgare att hjälpa till att söka igenom skog och mark efter bränder.

Ni som har möjlighet… ge er ut i skog och mark och leta efter skogsbränder samtidigt som ni får en nyttig motionsrunda. En brand kan vara allt från en pyrande rökstrimma till synliga lågor. Rök och röklukt kan färdas lång väg, om ni känner att det luktar rök utomhus ska man alltid undersöka om man kan se eld med öppna lågor. Hittar ni en brand så ring 112 och var beredd att lämna positionen på branden. Om ni har möjlighet så gör också släckförsök med vatten, granruska eller liknande. Vänta därefter in räddningstjänsten och visa vägen till branden.

Men kom ihåg att inte utsätta er själva för fara och var inte ute i skog och mark under tiden då åskväder råder!

Publicerad: 10 augusti 2018

 TILLBAKA

Hjälp till att hitta skogsbränder

Vi har under det senasta dygnet haft otroligt mycket blixtnedslag i kommunerna i Jönköpings län. Räddningstjänsten ber skogsägare och kommunmedborgare att hjälpa till att söka igenom skog och mark efter bränder.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–14.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag och vid så kallade klämdagar stänger kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.