SKRIV UT DELA KONTAKTA OSS

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax: 0381-166 00

Välkommen till nya eksjo.se!

Den 15 maj lanserades en ny webbplats för platsen Eksjö, visiteksjo.se, och idag lanseras en helt ny webbplats för organisationen Eksjö kommun, eksjo.se. Målet har varit att ta fram lättnavigerade och moderna webbplatser.

Våren 2017 påbörjades arbetet med att göra om eksjo.se och visiteksjo.se och fokus har varit att ge invånare, besökare, föreningar, företag och andra organisationer möjlighet till god service och inspiration via webben.

Kommunens största kommunikationskanal

Webbplatsen eksjo.se är kommunens största kommunikationskanal med i snitt 20 000 besökare varje månad. En kommuns verksamhet är omfattande, och att erbjuda en lättnavigerad webbplats med tydlig information inom alla verksamhetsområden är en stor utmaning.
– Det flesta som besöker kommunens webbplats gör det för att de har ett specifikt ärende. De kanske vill göra en ansökan, få svar på en fråga eller vill veta en viss verksamhets öppettider. Därför har vi haft som målsättning att sätta service och tjänster i fokus och tonat ner annat mer utsmyckande innehåll, förklarar Karin.

Kommunens tidigare webbplats lanserades för cirka tio år sedan och levde mot slutet inte upp till de krav som finns på moderna webbplatser.
– För tio år sedan fanns till exempel inte smartphones. I dag använder över hälften av våra besökare mobil eller surfplatta. Vi har nu anpassat webbplatsen och den fungerar lika bra oavsett om du surfar från en mobil, läsplatta eller dator, berättar Karin.

Webbplatsen har också anpassats efter de senaste riktlinjerna avseende tillgänglighet.
– Vi har arbetat om strukturen och webbplatsen är nu helt uppbyggd utifrån hur besökarna förväntas hitta information och inte efter hur kommunens organisation är uppbyggd. Vi har också skrivit om samtliga texter för att de ska bli enklare och tydligare, berättar Karin.

Nya underwebbplatser och e-tjänster

I samband med lanseringen av eksjo.se lanseras också ett koncept för underwebbplatser.
– Flera kommunala verksamheter som har haft en fristående webbplats kommer nu istället att ingå i eksjo.se men ha en egen tydlig ingångssida. Detta innebär vinster både för besökaren, webbredaktörerna och ekonomiskt för kommunen. Först ut att gå igång med underwebbplatser är Eksjö museum och biblioteken i kommunen, berättar Karin.

E-tjänster efterfrågas i allt högre utsträckning av invånarna, och är också ett sätt att effektivisera organisationens arbete. I samband med att kommunens nya webbplats lanseras, lanseras också en ny ingång till en självserviceportal.
– Vi har haft e-tjänster även innan, men nu lyfts de fram på ett tydligare sätt. E-tjänsterna kommer också att bli fler med tiden, förklarar Karin.

Platsen Eksjös webbplats

Visiteksjo.se är platsen Eksjös egen webbplats. Här ska både invånare och besökare inspireras till att ta del av det utbud av upplevelser, evenemang, restauranger, caféer och boenden som finns i kommunen.
– Nya visiteksjo.se har anpassats till de grafiska riktlinjerna i Eksjös platsvarumärke, och vi har nu också samma webbpubliceringsverktyg som eksjo.se vilket innebär många vinster, förklarar Lars Persson, destinationsutvecklare vid Eksjö kommun.

Webbplatsen är anpassad för att passa alla mobila enheter och surfplattor.
– I samband med detta har vi tagit bort den app som har funnits i några år, ”Eksjöappen”. Samma information som har funnits på appen finns redan på webbplatsen och vi kan inte hålla igång båda funktionerna. Om man vill ha en enkel ingång till informationen på visiteksjo.se kan man istället lägga till en ikon på sin mobils hemskärm som går dit. Det blir samma funktionalitet, men du behöver inte ladda ned någon app till din telefon, förklarar Lars.

Lars uppmanar samtliga föreningar och organisationer som anordnar evenemang eller erbjuder en upplevelse att meddela detta via det formulär som vinns på visiteksjo.se.
– Det är omöjligt för oss att hålla koll på allt som händer i kommunen och vi behöver hjälp med att hålla webbplatsen aktuell med allt som våra invånare och besökare kan ta del av.

Att underhålla webbplatser är ett kontinuerligt arbete. Tillsammans med höglandskommunerna kommer utvecklingsarbetet löpande att fortsätta, och webbplatserna behöver fortlöpande uppdateras för att ha ett aktuellt innehåll.

Publicerad: 12 juni 2018

 TILLBAKA

Rubrik på google och vid delning på sociala medier.

Lägg in en beskrivning på sidan som syns vid delning på sociala medier, på google och i menyer.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–14.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag och vid så kallade klämdagar stänger kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.