LYSSNA

Studentavslutning 2021

Lördagen den 5 juni kommer årets studentavslutning på Eksjö Gymnasium att äga rum. Även i år kommer studenterna att firas med fotografering, stipendieutdelning och utspring på ett sätt som följer gällande rekommendationer och regelverk. För att så många anhöriga som möjligt ändå ska kunna ta del av studentavslutningen kommer den att återigen att livesändas.

Studenten är en viktig höjdpunkt för avgångseleverna på gymnasiet. Utifrån gällande rekommendationer och regelverk kommer även årets studentavslutning att behöva genomföras på ett annat sätt än det traditionella. Vi hoppas att vi ändå kan ge våra studenter en så minnesvärd och högtidlig studentavslutning som möjligt!

Studentfirandet på skolan

Under studentfirandet på skolan kommer eleverna att samlas klassvis tillsammans med sina mentorer, utspridda i skolans lokaler. Under firandet på skolan genomförs även fotografering och betygs- och stipendieutdelning. Vilken lokal som gäller för respektive klass kommer att publiceras på skolans lärplattform.

Utspring

 • Utspringet kommer att genomföras klassvis vid olika klockslag.
 • För att undvika trängsel får endast två anhöriga per elev närvara vid utspringet.
 • Anhöriga har ansvar för att hålla avstånd till andra.
 • Elever och anhöriga ska snarast efter utspringet lämna skolans område. Studentfirandet fortsätter därefter helt och hållet privat.

För att vi tillsammans ska kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer önskar och hoppas vi att dessa förhållningsregler kan följas.

Tider för utspring

 • SA18, klockan 10.00, Innergården Östanåskolan
 • Gysär, Filmas ej på utspring
 • VO18A, klockan 11.00, Innergården Östanåskolan
 • TE18, klockan 11.30, NOVA, mot eken utanför Putte Kock
 • EE18, klockan 11.40, NOVA, mot eken utanför Putte Kock
 • VO18B, klockan 12.00, Innergården Östanåskolan
 • NA18A, klockan 12.30, NOVA, mot eken utanför Putte Kock
 • EK18AB, klockan 13.00, Innergården Östanåskolan
 • NA18B, klockan 13.30, NOVA, mot eken utanför Putte Kock
 • HU18, ES18, klockan 14.00, Innergården Östanåskolan

Livesändning

Studentavslutningen kommer att livesändas. Information om hur du som anhörig tar del av livesändningen kommer att publiceras på eksjo.se och eksjogymnasium.se under vecka 22.

Flakåkning

Transportstyrelsen har förlängt de tillfälliga regler som tar bort möjligheten till att fira studenten med studentflak, karnevalståg eller motsvarande till och med den 30 juni 2021. Det innebär att årets studentkorteger på flak inte är tillåtna. Mer information om Transportstyrelsens tillfälliga regler om studentflaklänk till annan webbplats

Inte heller de så kallade partybussar är tillåtna. De faller nämligen under ramen för pandemilagen. Att hyra en partybuss räknas som en privat sammankomst och går under samma regelverk som när man exempelvis hyr en lokal eller en båt för privata fester. Det innebär att bussarna inte får hyras ut till fester för fler än åtta personer. Mer information om partybussar på länsstyrelsen webbplatslänk till annan webbplats

Nyheten publicerad: 27 maj 2021

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

Studentavslutning 2021

Lördagen den 5 juni kommer årets studentavslutning på Eksjö Gymnasium att äga rum. Även i år kommer studenterna att firas med fotografering, stipendieutdelning och utspring på ett sätt som följer gällande rekommendationer och regelverk. För att så många anhöriga som möjligt ändå ska kunna ta del av studentavslutningen kommer den att åter igen att livesändas.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.