Lärarpriset Guldäpplet delas ut till lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. Bland årets nomineringar har juryn utsett tre finalister, varav en lärare från Eksjö gymnasium.
Pernilla Andersson, lärare på ekonomiprogrammet, Eksjö gymnasium, är en av tre finalister till Guldäpplet 2022. Lärarpriset Guldäpplet delas årligen ut till en eller flera lärare som förnyar lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerar elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.
– Vi på Eksjö gymnasium har mängder med duktiga och ambitiösa lärare som årligen nomineras till olika priser. Vi är mycket stolta över att nu ta del av nyheten att en av våra duktiga lärare nu är finalist till Guldäpplet 2022, säger Tomas Eliasson, gymnasiechef, Eksjö kommun.
– Årets finalister visar på arbetssätt som gör skolan ”viktig på riktigt” genom att utveckla samspelet med samhället utanför skolan och bidra till en omvärldskontakt som stärker lärprocessen. De visar hur digitalt kompetenta lärare kan vara drivande i att förnya undervisningen i samspel med omvärlden eller för att skapa en personligt anpassad lärmiljö och samtidigt bidra till skolans kollegiala utveckling, säger Peter Becker, juryns ordförande.
Juryns motivering lyder:
“Pernilla är en engagerad lärare som involverar eleverna i allt från planering till utvärdering av nya arbetsområden och arbete i projekt med andra elever, lärare och omvärld. Elevernas delaktighet i hela lärprocessen liksom en gemensam podcast om ekonomiämnen bidrar till att de upplever undervisningen som angelägen och meningsfull. De utforskar och lär tillsammans med Pernilla själv och delar framgångar och misslyckanden. Det stimulerar elevernas nyfikenhet och deras mod att våga pröva nytt. De uppmuntras att bli entreprenörer.”
(Porträttbild: Pernilla Andersson, lärare Eksjö gymnasium.)
Vinnaren av lärarpriset Guldäpplet 2022 utses torsdagen den 20 oktober på Guldäpplets dag i Stockholm. Där presenterar finalisterna sitt arbete och samtalar med forskare. Under Guldäpplets Dag delas också Guldäpplejuryns särskilda pris ut.
Guldäpplet är en årlig utmärkelse sedan 2002 som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar skolan och undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Lärare som lyfter både sina egna elever och sina kollegor, genom samarbete och delande av erfarenheter.
Nomineringarna görs av kollegor, skolledare och skolhuvudmän över hela landet. Processen innebär att det är skolans professioner som väljer ut, motiverar och lyfter fram sina kandidater. Finalister och vinnare utses av en jury. I juryn medverkar de två senaste årens Guldäpplepristagare, tillsammans med företrädare för samtliga partners samt Susanne Kjällander, docent vid Stockholms universitet. Utmärkelsen blir på så vis en spegling av lärarprofessionens egen bedömning av viktiga insatser och trender.
Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Regioner, Skolverket, Specialpedagogiska skolmyndigheten, eTwinning, BravoLesson, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, tillsammans med stiftelsen DIU, grundare och koordinator.
Nyheten publicerad: 5 oktober, 2022
Kontakt
Kontaktcenter
Besök:
Södra Kyrkogatan 4, Eksjö
Post:
Eksjö kommun, 575 80 Eksjö
Telefon:
0381-360 00
E-post:
kommun@eksjo.se
Fax:
0381-166 00
Lärare från Eksjö en av tre finalister till lärarpriset Guldäpplet
Lärarpriset Guldäpplet delas ut till lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. Bland årets nomineringar har juryn utsett tre finalister, varav en lärare från Eksjö gymnasium.
Kontaktcenter
Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö
Post:575 80 Eksjö
Telefon: 0381–360 00
E-post: kommun@eksjo.se
Fax:0381–166 00
Öppettider
Telefon:
Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45
Besök:
Samma tider som ovan.
Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.
Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.
Vad vill du göra?
Dina synpunkter är värdefulla för att förbättra kommunens verksamhet, service och tjänster. En synpunkt kan vara ett förbättringsförslag, ett klagomål eller kanske beröm som du vill framföra. Din synpunkt skickas till berörd verksamhet, och om du så vill får du återkoppling på det du skickat in. Du kan också välja att vara anonym.
Alla som är folkbokförda i Eksjö kommun kan lämna in ett medborgarförslag. Medborgarförslag skiljer sig från synpunkter. Ett medborgarförslag är en möjlighet att lämna förslag på något nytt utöver ordinarie verksamhet. Alla medborgarförslag som kommer in är offentliga handlingar och behandlas politiskt.