Eksjö kommuns logotyp

Öppet hus på Jordgubbsbacken

Lite över 200 personer valde att besöka den nya förskolan Jordgubbsbacken under öppet hus den 21 september. Missade du detta tillfälle att göra ett besök? Här kan du ta del av några bilder från den nya förskolan.

Under torsdagskvällen den 21 september var det öppet hus på den nybyggda förskolan Jordgubbsbacken söder om Kvarnarp i Eksjö. Under byggnationen har intresset för den nya förskolan varit stort, och under kvällen var det lite över 200 personer som valde att besöka öppet hus. Mia Hagström, rektor för Jordgubbsbacken, upplever att det var många positiva och fascinerade människor som gick runt på förskolan under kvällen.
– Vi hade besök av flera föräldrar som inte har placerat sina barn på förskolan än och personal från andra förskolor i kommunen som var nyfikna på hur det såg ut.

Mia berättar att det också var flera barn som tidigare har gått på Kvarnarps förskola, och som nu börjat förskoleklass, som tittade förbi.
– Det var jätteroligt att möta barnen som varit delaktiga i processen och tyckt till om hur förskolan skulle bli.

Öppet hus öppnade också upp för ett framtida yrke som förskollärare.
– Ett barn som nu gick på lågstadiet berättade att hon ville börja jobba på förskolan i framtiden. Sedan var det också några pensionerade förskollärare som blev sugna på att börja arbeta igen. Sammanfattningsvis kändes kvällen mycket trevlig avslutar Mia.

Bilder från förskolan Jordgubbsbacken

Nyheten publicerad: 22 september 2023

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se