Bild
LYSSNA

Upplev dansbänkar i Eksjö

Upplev dans på väg hem från jobbet, på väg till affären eller under söndagspromenaden. Nu lanseras två dansbänkar i Eksjö!

En dansbänk är en digital dansupplevelse som syftar till att göra den professionella danskonsten tillgänglig för alla invånare i Jönköpings län. Professionella danskonstnärer har valt ut platser runt om i Jönköpings län där de har skapat koreografier som är specifika just för den platsen och som besökarna kan uppleva via QR-koder. Nu har turen kommit till Eksjö!

Streetdansaren Chiara Gilioli har skapat dansverket "The three doors" på Fornminnesgården i Gamla stan. Musiken är skapad av Fredrika Burvall och verket är filmat av BloodPrint production. På Lilla Torget har danskonstnärerna Emma Strandsäter och Stina Nilsson skapat dansverket "Cirkla" som har filmats av Jonas Bjurgren och Carl Stenlöv.

Eftersom verken är skapade specifikt för den plats danskonstnären har valt ut går verket också bara att uppleva på just den platsen, med hjälp av din mobiltelefon. Vid platsen finns en skylt med en QR-kod. Scanna koden med din telefon och upplev dansen!

Fler dansbänkar i länet

Dansbänkar finns på flera platser i länet; i Värnamo, Tranås, Nässjö, Jönköping och nu i Eksjö. Dessa bänkar har setts av över 600 personer sedan lanseringen julen 2020. Under 2021 kommer fler Dansbänkar att lanseras runt om i Jönköpings län. Dansbänken är en idé utvecklad av projektet DANSSpår inom sektionen för Kulturutveckling inom Region Jönköpings län. Dansbänkarna i Eksjö görs i samarbete med Eksjö kommun.

Mer information om dansbänkar

Nyheten publicerad: 4 juni 2021

Kontakt

Kulturavdelningen

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

 TILLBAKA

Upplev dansbänkar i Eksjö

Upplev dans på väg hem från jobbet, på väg till affären eller under söndagspromenaden. Nu lanseras två dansbänkar i Eksjö!

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.