Kund som handlar på apotek
LYSSNA

”Skydda dig själv och andra – undvik affärer”

Personer i riskgrupp har möjlighet att kontakta kommunen och få hjälp med att handla mat och hämta ut läkemedel. Ett initiativ som tagits för att minska smittspridningen av coronaviruset, covid-19.
– Vi finns här och hjälper de som inte kan få hjälp på annat sätt, meddelar Annette Eriksson, anhörigsamordnare vid Eksjö kommun.

Servicen riktar sig främst till de som är 70 år och äldre eller tillhör annan riskgrupp, som uppmanats av Folkhälsomyndigheten att begränsa sina sociala kontakter ett tag framöver.

– I första hand hoppas vi att anhöriga, vänner eller grannar hjälper till med att handla mat och andra förnödenheter som personerna i riskgrupperna behöver. Men vi finns här för de som inte har någon i sin närhet som kan hjälpa till. Vi tar emot beställningar och kör sedan hem varorna, förklarar Annette.

Frivilliga hjälper till
Annette samordnar både föreningar och frivilliga personer som vill hjälpa till och ser till så att hela kedjan är bemannad.

– Vi har frivilliga personer som svara på de samtal som kommer in till vårt nummer 0381-364 00. Sedan har vi andra som gör ärenden och sköter hemleveranser. Det är fantastiskt med de här människorna som vill hjälpa till!

För att servicen inte ska vara för sårbar välkomnar Annette fler frivilliga och föreningar att höra av sig.

– De som hjälper till med att svara i telefon sitter i ett avskilt rum i Förvaltningshuset. Vi håller avståndet, telefonen är inplastad och plasten byts emellan de som hanterar telefonen. Allt för att undvika smittspridning.

Beställ via telefon
Beställningarna görs över telefon eller via en självservicetjänst som finns på kommunens webbplats. Betalningen för varorna sker med faktura i efterhand. Själva servicen kostar inte extra. Servicen är dock en tillfällig lösning som snabbt kan upphöra om Folkhälsomyndighetens rekommendationer förändras.

– Så länge som vi är igång med detta så önskar vi verkligen att personer i riskgrupper inte går och handlar själva. Ta möjligheten att få hjälp med handlingen och gå istället ut på en promenad. Att vistas utomhus, promenera i någon av våra parker, går bra så länge vi håller avstånd från varandra. Vi kan inte tvinga någon att stanna hemma, men vi kan uppmuntra till att skydda sig själv och andra från smittspridning, säger Annette.

Telefonnumret för att göra beställning på är 0381-364 00 och samtal tas emot måndag–fredag, klockan 9.00–13.00. E-tjänsten i Självservice är öppen dygnet runt. Hemkörningarna sker tisdagar och torsdagar mellan klockan 9.00 och 16.00.

Vill du anmäla dig som frivillig?
Hör av dig till Eksjö kommuns Kontaktcenter på 0381-360 00.

Annette besöker apotek

Annette Eriksson, anhörigsamordnare vid Eksjö kommun, besöker apoteket för att hämta ut de beställningar som kommit in dagen innan.

Nyheten publicerad: 2020-04-02

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

 TILLBAKA

”Skydda dig själv och andra – undvik affärer”

Personer i riskgrupp har möjlighet att kontakta kommunen och få hjälp med att handla mat och hämta ut läkemedel. Ett initiativ som tagits för att minska smittspridningen av coronaviruset, covid-19. – Vi finns här och hjälper de som inte kan få hjälp på annat sätt, meddelar Annette Eriksson, anhörigsamordnare vid Eksjö kommun.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.