Välkommen till Eksjö kommun

Närbild på ett barns stövlar som plaskar i vatten.
LYSSNA

Föräldrastödsutbildning startar i september

Välkommen att anmäla dig till föräldrastödsutbildningen Trygghets­cirkeln som startar upp igen till hösten med tre nya grupper. Kurserna kommer vara förlagda både i Eksjö och Mariannelund.

Du som förälder är viktig för ditt barn, men ibland kan det vara svårt att vara den förälder man vill vara. Då kan man behöva stöd för att hitta vägen i sitt föräldraskap. Eksjö kommun erbjuder stöd i föräldraskapet.

Trygghetscirkelns föräldraskap

Föräldraprogrammet "Trygghetscirkelns föräldraskap" bygger på anknytningsteori och är ett program som fokuserar på barns behov snarare än på barnets beteende. Programmet riktar sig till dig som är förälder till barn i åldrarna 0–18 år och som bor i Eksjö kommun.

Här kan du också läsa om COPE föräldraskapsstödprogram som startar den 13 september.

Nya kurstillfällen i september

Nästa kurstillfälle för "Trygghetscirkelsn föräldraskap" startar onsdagen den 6 september i Eksjö. Det blir en grupp dagtid och en grupp kvällstid. Kursen är kostnadsfri.

  • Trygghetscirkeln i Eksjö, dagtid. Gruppen träffas på Familjecentralen, Prästängsvägen 4 i Eksjö mellan klockan 10.00 till cirka 11.30 och pågår under 8 veckor. Denna kurs vänder sig till föräldrar med barn 0 till 6 år.
  • Trygghetscirkeln i Eksjö, kvällstid. Gruppen kvällstid är fullbokad. Om du inte har möjlighet att anmäla dig till en annan grupp, så kan du göra en intresseanmälan till nästa kursstart.
    Gruppen träffas i Öppenvårdens lokaler, Sofieholmsgatan 2 i Eksjö mellan klockan 17 till cirka 18.30 och pågår under 8 veckor. Denna kurs vänder sig till föräldrar med barn 0 till 18 år.

I Mariannelund startar kursen tisdagen den 26 september på Bobinen. Kursen är kostnadsfri.

  • Trygghetscirkeln i Mariannelund. Gruppen träffas mellan klockan 15.00 till cirka 16.30 och pågår under 8 veckor. Denna kurs vänder sig till föräldrar med barn 0 till 18 år.

För mer information om Trygghetscirkelns kurser i Eksjö dagtid och i Mariannelund kontakta:
Anna Hurtig, Eksjö kommun
Telefon: 0381-366 74
E-post: anna.hurtig@eksjo.se

För mer information om Trygghetscirkelns kurs i Eksjö kvällstid kontakta:
Petra Ankarberg, Eksjö kommun
Telefon: 0381-368 17
E-post: petra.ankarberg@eksjo.se

Nyheten publicerad: 25 juli 2023

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

 TILLBAKA

Föräldrastödsutbildning startar i september

Välkommen att anmäla dig till föräldrastödsutbildning Trygghets­cirkeln som startar upp igen till hösten med tre nya grupper. Kurserna kommer vara förlagda både i Eksjö och Mariannelund.

Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Samma tider som ovan.

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00. Helgdagar är det stängt.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.