Logotyp Eksjö kommun

Skolmat

God näringsrik mat är en förutsättning för att kunna prestera bra i skolan. Vi arbetar aktivt i våra skolor för att både maten och måltidsvanorna ska vara så bra som möjligt.

I Eksjö tätort tillagas gryträtter, gratänger och soppor i centralköket för att sedan transporteras till skolorna. I varje skolas kök kokas potatis, ris och pasta, salladsbordet görs i ordning, och biffar, korv och fisk värms efter hand.

I Höreda och Hult tillagas maten i respektive skolas kök. I Ingatorp och Mariannelund tillagas maten på det särskilda boendet Solgården respektive trygghetsboendet Bobinen och transporteras därefter för servering i Ingatorpsskolan och Furulundsskolan.

All mat tillagas så nära inpå serveringstillfället som möjligt. Så långt det är möjligt lagas maten från grunden och med så lite tillsatser som möjligt. All mat är näringsberäknad och är anpassad efter Livsmedelsverkets råd. Livsmedelverkets råd om måltider i skolanlänk till annan webbplats

Aktuell skolmatsedel

Aktuell matsedel för skolluncherna i Eksjö kommun.

Skolmatsappen

Bild: symbol för Skolmatsappen

I Skolmatsappen kan du också hitta Eksjö kommuns skolmatsedlar.

Appen finns för alla vanliga smartphones och laddas enkelt hem via telefonens app-butik.

Specialkost

Eksjö kommun erbjuder specialkost till de elever som av någon anledning inte kan äta den ordinarie måltiden. Utbudet grundar sig på skollagens krav på näringsriktiga måltider och resurserna inom måltidsverksamheten.

Läs mer om mjölkallergi och mjölkintolerans på Livsmedelsverkets webbplats:
Livsmedelsverket, mjölk och laktos - allergi och intoleranslänk till annan webbplats