LYSSNA

Information från Eksjö kommun och polisen till föräldrar med ungdomar i grund- och gymnasieskolan

To read this information in other languages, please use Google Translate by activating this function in the site's menu.

Hej!

Eksjö kommun befinner sig i en situation som vi inte tidigare befunnit oss i. De lokala allmänna råden som gäller, på grund av covid-19, både nationellt och i regionen gör att vi som jobbar med ungdomar på deras fritid inte längre kan göra det på samma sätt som tidigare då vi varken kan eller ska erbjuda aktiviteter där vi samlar ungdomar. Med de restriktioner som råder saknar vi möjligheten att möta ungdomarna och få en samlad bild av hur de mår.

Vi känner en stor oro, att inte kunna finnas till hands när ungdomarna behöver oss som mest. Det handlar om fritidsledare, lotsar, ledare i föreningar eller trossamfund, polisen och alla andra vuxna som era ungdomar vanligtvis möter på sin fritid.

Vi behöver NU, mer än någonsin, er föräldrars hjälp för att skapa en lugn och trygg miljö för ungdomarna. Vi behöver ha era ögon och öron till hjälp för att få en tydligare bild av hur kommunens ungdomar mår. Vi ber er därför att vara extra uppmärksamma på vilka sammanhang era ungdomar och deras kompisar befinner sig i. Var nyfikna på var de är och tillsammans med vem, våga fråga!

Vi uppmanar er också att hjälpa till att öka vuxennärvaron genom att ta fler promenader i samhället eller runt ert område. Tyvärr har vi vid flera tillfällen haft skadegörelse, till exempel på det nyanlagda Storegårdsområdet i Eksjö tätort. Ju fler vuxna som rör sig ute, desto mindre risk för skadegörelse som förstör för oss alla.

Om ni får vetskap om, misstänker att det är eller kan bli stökigt, känner en oro eller bara behöver råd och stöd, vill vi att ni kontaktar:

Eksjö kommun: Telefon 0381-360 00 (måndag–fredag, klockan 8.00–16.00), e-post: kommun@eksjo.se

Polismyndigheten: Ring 114 14 för att tipsa polisen om ni misstänker att något är på gång. Vid pågående brott till exempel skadegörelse, misshandel, pågående langning eller försäljning av droger/alkohol, rattfylleri eller liknande ring 112.

Tillsammans med er vårdnadshavare vill vi skapa en lugn och trygg miljö för våra barn och ungdomar i Eksjö kommun. Tillsammans gör vi skillnad!

Med vänlig hälsning
Eksjö kommun och Polismyndigheten
genom

Anne-Marie Pejrud
Tillförordnad fritidschef, Fritidsavdelningen Eksjö kommun

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad:

Brev till vårdnadshavare

Lägg in en beskrivning på sidan som syns vid delning på sociala medier, på google och i menyer.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.