Information om kultur och fritid

Simhall, ishall, gym, fritidsgård och idrottshallar

Eksjö simhall

Eksjö simhalls verksamhet ör stängd tills vidare. Detta avser bad, motionssim, simskola, simundervisning, relax, gruppträning, vattengympa och Café Sjöormen. Simhallen är heller inte möjlig att nyttja för föreningar eller skolor.

Ishallen

Ishallen är stängd tills vidare. Detta innebär att även allmänhetens åkning ställs in. Ishallen är heller inte möjlig att nyttja för föreningar eller skolor.

Prästängshallens gym

Prästängshallens gym håller stängt tills vidare.

Fritidsgården Spelverket

Fritidsgården Spelverket har all verksamhet stängd tills vidare.

Idrottshallar och idrottsanläggningar

De kommunala idrottshallarna och idrottsanläggningarna; Ränneborg inklusive konstgräsplan, Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan, Grevhagsskolan och Furulundsskolan är stängda för både allmänhet och föreningar. Skolverksamhet är undantagen.

Bibliotek, museum och kulturskola

Eksjö bibliotek

Bibliotekets verksamhet stänger helt för fysiska besök. Bokbussen kommer att tas ur drift och all programverksamhet ställs in. Detta gäller från och med den 22 december och tills vidare.

Det finns fortsatt möjlighet att beställa fjärrlån, låna e-böcker e-ljudböcker och streama film, samt beställa bokkassar.

Eksjö museum och Eksjö Tourist Center

Eksjö museum och Eksjö Tourist Center har stängt tills vidare.

Kulturskolan

Kulturskolan har gjort anpassningar i sin verksamhet som gäller tills vidare.

• Gruppundervisning för Dans 4–5 år, Dans 5–6 år, Fiolverkstan och sångensemble från 11 år ställs in från och med vecka 48.
  • För all annan undervisning erbjuds distansundervisning eller digitalt material att jobba med via Teams. Din lärare kommunicerar detta med dig som elev.
  • Gymnasieskolan övergår till växelvis distansundervisning till och med 24 januari 2021. Dansprofil- och musikprofilelever kör enligt gymnasieskolans beslut och följer deras schema samt upplägg.
  • Alla övriga verksamheter som konserter och föreställningar ställs om till digitala event alternativt flyttas fram till våren 2021.

Evenemang och aktiviteter

Publiktak på 8 personer

Regeringen har beslutat att max åtta personer får samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.länk till annan webbplats Detta gäller även för tillställningar och sammankomster som hålls på serveringsställen, som tidigare har varit undantagna. Beslutet gäller från den 24 november 2020.

Enligt regeringens beslut är gränsen 300 personer för evenemang där deltagarna sitter med avstånd. På grund av den snabba spridningen av covid-19 har Länsstyrelsen i Jönköpings län, tillsammans med övriga länsstyrelser, beslutat att gränsen tills vidare ska vara max åtta personer även vid denna typ av evenemang.länk till annan webbplats Även detta beslut gäller från den 24 november 2020.

Det enda undantaget är för sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall. Där får maximalt 20 personer samlas. Undantaget innebär att det blir möjligt att hålla begravningsgudstjänster, urnsättning och motsvarande. Undantaget gäller oavsett vilken trosinriktning det är fråga om.

Checklista för evenemang och serveringsställen

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns information för serveringsställen och arrangörer av evenemang.länk till annan webbplats Informationen utgör ett stöd för att se vad som omfattas av ordningslagen, smittskyddslagen, lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen, samt Folkhälsomyndighetens allmänna råd och föreskrifter.

För evenemang och sammankomster som inte omfattas av ordningslagen rekommenderas riskbedömning före genomförandet för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta riskreducerande åtgärder. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns mer information och riskbedömningsverktyg.länk till annan webbplats

Informera om inställda evenemang

Eksjö kommun uppmanar samtliga arrangörer som ställer in evenemang i kommunen att snarast meddela detta till turism@eksjo.se för att evenemangskalendern på visiteksjo.selänk till annan webbplats ska kunna hållas uppdaterad.

Informationen senast uppdaterad: 4 januari 2020, klockan 11.30

Sidan senast uppdaterad: 4 januari 2021

Information om kultur och fritid

Information om vad som gäller för kultur och fritid angående coronaviruset covid-19

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.