Information om kultur och fritid

Simhall och gym

Från och med den 29 mars 2020 är det förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar räknas inte bibliotek, fritidsgårdar och simhallar.

Du är välkommen till dessa verksamheter om du är helt frisk.

Eksjö simhall

Eksjö simhall har öppet som vanligt med ordinarie öppettider. Om Eksjö simhall.

Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler, till exempel i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas.

Prästängshallens gym

På grund av begränsad bemanning kommer gymmet tills vidare att stänga klockan 15.30 istället för klockan 17.00 på lördagar och söndagar. Om Prästängshallens gym.

Bibliotek, museum och kulturskola

Du är välkommen till dessa verksamheter om du är helt frisk.

Eksjö bibliotek

Eksjö kommuns bibliotek är öppna som vanligt. Enstaka arrangemang kan ha ett begränsat antal deltagarplatser, se respektive evenemang för information. I och med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten kan även evenemang med mindre än 50 deltagare komma att ställas in.

Eksjö museum

Eksjö museum har öppet som vanligt.

Kulturskolan

Kulturskolans ordinarie undervisning bedrivs som vanligt. Viss orkesterverksamhet är pausad. Musik- och dansprofileleverna vid Eksjö Gymnasium har möjlighet att frivilligt delta i undervisningen på plats, men erbjuds också undervisning på distans i de fall det är möjligt.

Information för arrangörer av evenemang

Från och med den 29 mars 2020 är det förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.länk till annan webbplats Detta är ingen allmän rekommendation, utan ett skarpt beslut av regeringen.

De sammankomster och tillställningar som omfattas är till exempel demonstrationer, föreläsningar, teaterföreställningar, idrottstävlingar, danstillställningar, marknader och mässor. Privata tillställningar, skolor, bibliotek, simhallar och liknande berörs inte av förbudet. Förbudet gäller inte heller för dem som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande.

Rekommendationer för övriga evenemang

För sammankomster och tillställningar som inte omfattas av den nya förordningen har Folkhälsomyndigheten tagit fram information och rekommendationerlänk till annan webbplats med syfte att motverka smittspridningen.

Om deltagarantalet underskrider 50 stycken är det upp till den enskilde arrangören att ta beslut om att ställa in en sammankomst eller tillställning.

Informera om inställda evenemang

Eksjö kommun uppmanar samtliga arrangörer som ställer in evenemang i kommunen att snarast meddela detta till turism@eksjo.se för att evenemangskalendern på visiteksjo.selänk till annan webbplats ska kunna hållas uppdaterad.

Informationen senast uppdaterad: 7 oktober 2020, klockan 08.50

Sidan senast uppdaterad: 7 oktober 2020

Information om kultur och fritid

Information om vad som gäller för kultur och fritid angående coronaviruset covid-19