Information om kultur och fritid

Simhall, ishall, gym, fritidsgård och idrottshallar

Eksjö simhall

Eksjö simhalls verksamhet ör stängd för allmänheten tills vidare. Detta avser bad, motionssim, relax, gruppträning, vattengympa och Café Sjöormen. Simhallen är öppen för förskole- och skolundervisning, simskola, samt för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2002 eller senare.

Ishallen

Ishallen är stängd för allmänheten tills vidare. Ishallen är öppen för förskole- och skolundervisning, samt för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2002 eller senare.

Prästängshallens gym

Prästängshallens gym håller stängt tills vidare.

Fritidsgården Spelverket

Fritidsgården Spelverket har stängt för besök tills vidare. Verksamheten erbjuder riktade aktiviteter till ungdomar i åldern 13–16 år.

Idrottshallar och idrottsanläggningar

De kommunala idrottshallarna och idrottsanläggningarna; Ränneborg inklusive konstgräsplanen, Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan, Grevhagsskolan och Furulundsskolan, inklusive Furulundshallen, är öppna för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2002 eller senare.

Hallarna är även öppna för skolverksamhet, men håller fortsatt stängt för allmänheten.

Föreningsdrivna idrottshallar uppmanas också att hålla öppet för träningar i föreningsregi för barn och unga födda 2002 eller senare.

Bibliotek, museum och kulturskola

Eksjö bibliotek

Eksjö stadsbibliotek och biblioteksfilialen i Mariannelund har öppet under principen ”lämna, låna, gå”. Biblioteksbussen används för utkörning av böcker och andra medier. Det finns fortsatt möjlighet att beställa fjärrlån, låna e-böcker e-ljudböcker och streama film, samt beställa bokkassar.

Eksjö museum och Eksjö Tourist Center

Eksjö museum och Eksjö Tourist Center har stängt tills vidare.

Kulturskolan

Kulturskolan har öppet för enskild undervisning och dansundervisning, samt för orkester- och ensembleundervisning i utomhusmiljö. Detta gäller för barn födda 2002 eller senare. Samtliga uppträdanden är tillsvidare inställda.

Evenemang och aktiviteter

Publiktak på 8 personer

Regeringen har beslutat att max åtta personer får samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.länk till annan webbplats Detta gäller även för tillställningar och sammankomster som hålls på serveringsställen, som tidigare har varit undantagna. Beslutet gäller från den 24 november 2020.

Enligt regeringens beslut är gränsen 300 personer för evenemang där deltagarna sitter med avstånd. På grund av den snabba spridningen av covid-19 har Länsstyrelsen i Jönköpings län, tillsammans med övriga länsstyrelser, beslutat att gränsen tills vidare ska vara max åtta personer även vid denna typ av evenemang.länk till annan webbplats Även detta beslut gäller från den 24 november 2020.

Det enda undantaget är för sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall. Där får maximalt 20 personer samlas. Undantaget innebär att det blir möjligt att hålla begravningsgudstjänster, urnsättning och motsvarande. Undantaget gäller oavsett vilken trosinriktning det är fråga om.

Checklista för evenemang och serveringsställen

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns information för serveringsställen och arrangörer av evenemang.länk till annan webbplats Informationen utgör ett stöd för att se vad som omfattas av ordningslagen, smittskyddslagen, lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen, samt Folkhälsomyndighetens allmänna råd och föreskrifter.

För evenemang och sammankomster som inte omfattas av ordningslagen rekommenderas riskbedömning före genomförandet för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta riskreducerande åtgärder. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns mer information och riskbedömningsverktyg.länk till annan webbplats

Informera om inställda evenemang

Eksjö kommun uppmanar samtliga arrangörer som ställer in evenemang i kommunen att snarast meddela detta till turism@eksjo.se för att evenemangskalendern på visiteksjo.selänk till annan webbplats ska kunna hållas uppdaterad.

Informationen senast uppdaterad: 1 april 2021, klockan 10.25

Sidan senast uppdaterad:

Information om kultur och fritid

Information om vad som gäller för kultur och fritid angående coronaviruset covid-19

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.