Information om kultur och fritid

Simhall, ishall, gym, fritidsgård och idrottshallar

Eksjö simhall

Eksjö simhall är sommarstängd till och med vecka 33.

Ishallen

Ishallen är stängd för säsongen.

Prästängshallens gym

Prästängshallens gym är öppet med särskilda restriktioner från och med den 7 juni 2021.

Fritidsgården Spelverket

Fritidsgården Spelverket har stängt för besök tills vidare. Verksamheten erbjuder riktade aktiviteter till ungdomar i åldern 13–16 år.

Idrottshallar och idrottsanläggningar

De kommunala idrottshallarna och idrottsanläggningarna; Ränneborg inklusive konstgräsplanen, Prästängshallen, Olsbergs Arena, I12-hallen samt idrottshallarna vid Linnéskolan, Norrtullskolan, Grevhagsskolan och Furulundsskolan, inklusive Furulundshallen, är öppna med särskilda restriktioner från och med den 7 juni 2021.

Bibliotek, museum och kulturskola

Eksjö bibliotek

Eksjö stadsbibliotek och biblioteksfilialen i Mariannelund är öppna med särskilda restriktioner från och med den 7 juni 2021.

Eksjö museum och Eksjö Tourist Center

Eksjö museum och Eksjö Tourist Center är öppna med särskilda restriktioner från och med den 17 maj 2021.

Kulturskolan

Kulturskolan har öppet för enskild undervisning och dansundervisning, samt för orkester- och ensembleundervisning i utomhusmiljö. Detta gäller för barn födda 2002 eller senare. Samtliga uppträdanden är tillsvidare inställda.

Evenemang och aktiviteter

Händelser som sammanför många människor kan under vissa omständigheter ligga till grund för stor smittspridning. För evenemang som omfattas av ordningslagen finns särskilda deltagargränser beroende på var och hur evenemanget genomförs. Oavsett om det finns en deltagargräns eller inte kan Folkhälsomyndighetens verktyg för riskbedömningar användas av arrangören. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns mer information och riskbedömningsverktyg.länk till annan webbplats

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns också en tabell med information om hur många deltagare som får delta i ett arrangemang och vistas i olika typer av lokaler.länk till annan webbplats

Informera om inställda evenemang

Eksjö kommun uppmanar samtliga arrangörer som ställer in evenemang i kommunen att snarast meddela detta till turism@eksjo.se för att evenemangskalendern på visiteksjo.selänk till annan webbplats ska kunna hållas uppdaterad.

Informationen senast uppdaterad: 7 juni 2021, klockan 20.10

Sidan senast uppdaterad:

Information om kultur och fritid

Information om vad som gäller för kultur och fritid angående coronaviruset covid-19

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.