LYSSNA

Lokala allmänna råd för Jönköpings län

Tillbaka till huvudsidan: Eksjö kommuns arbete med anledning av coronaviruset, covid-19.

For information in other languages, please use Google Translate by activating this function in the site's menu.

För att bromsa smittspridningen av covid-19 gäller sedan den 3 november lokala allmänna råd (även kallade skärpta allmänna råd) i Jönköpings län. Beslut om de lokala allmänna råden har fattats av Folkhälsomyndigheten och gäller till och med den 13 december. Beslutet kan komma att förlängas.

Råden utgår från att var och en har en skyldighet att göra det man kan för att skydda andra från risken att smittas av covid-19.

Lokala allmänna råd

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas. Besök inte butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Du kan göra nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Avstå aktiviteter som samlar många människor. Delta inte i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Undvik fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med. Det innebär bland annat att du ska undvika att gå på middagar, fester eller liknande sociala umgängen. Du bör också avstå från alla typer av skönhetsvård, till exempel massage, skönhetsbehandlingar och frisörbesök. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. 
  • Alla verksamheter bör vidta åtgärder som underlättar för alla att följa råden. Minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna och erbjud digitala alternativ.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden. Utöka förutsättningarna för arbete hemifrån, och skjut upp tjänsteresor, konferenser och fysiska möten.

Mer information om de lokala allmänna råden

Särskilda restriktioner

Från och med den 24 november 2020 får max 8 personer samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det gäller även sittande publik. Beslutet gäller tillsvidare. Ett undantag görs dock för begravningar. Där är det tillåtet att vara max 20 deltagare.

Fortsätt följa de allmänna råden

Informationen på sidan uppdaterades senast: 24 november 2020, klockan 16.40

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 24 november 2020

Lokala allmänna råd för Jönköpings län

Lägg in en beskrivning på sidan som syns vid delning på sociala medier, på google och i menyer.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag och vid så kallade klämdagar stänger kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.