LYSSNA

Vaccination mot covid-19

Tillbaka till huvudsidan: Eksjö kommuns arbete med anledning av coronaviruset, covid-19.

For information in other languages, please use Google Translate by activating this function in the site's menu.

Om vaccination

Enligt planen ska alla medborgare över 18 år erbjudas vaccination mot covid-19 under det första halvåret 2021. Allmän information om vaccin och vaccination hittar du på webbplatsen 1177 Vårdguiden.

Om vaccineringen under fas 1

Vaccinationsarbetet är uppdelat i fyra faser som beskriver vilka som är prioriterade för vaccination i de olika faserna. Det är Folkhälsomyndigheten som har tagit fram vilka grupper som ska prioriteras för vaccinationlänk till annan webbplats.

Region Jönköpings län informerar prioriterade grupper inom aktuell faslänk till annan webbplats om hur de får eller bokar tid för vaccination. Det är inte möjligt för övriga att boka tid för vaccination.

Prioriterade grupper inom fas 1, januari–februari 2021

  • Personer som bor på särskilda boenden för äldre, personer som har hemsjukvård och personalen på dessa boenden.
  • Personer som har hemtjänst enligt socialtjänstlagen, personal som arbetar nära dessa personer, samt vuxna som lever tillsammans med någon som tillhör denna riskgrupp.

Om vaccineringen under fas 1

  • Kommunen ansvarar för vaccinering av dig som bor på ett särskilt boende för äldre. Du som bor på ett särskilt boende kommer att få din vaccination där du bor.
  • Kommunen ansvarar för vaccinering av dig som är inskriven som patient inom hemsjukvården, oavsett om du bor på särskilt boende eller ordinärt boende (eget boende). Även eventuella hushållsnära kontakter kommer att erbjudas vaccinering. Hemsjukvården kommer att informera dig som är berörd om hur vaccineringen går till och när det är dags för vaccination.
  • Vårdcentralerna vid Region Jönköpings län ansvarar för vaccination av dig som har hemtjänst enligt socialtjänstlagen, samt eventuella hushållsnära kontakter. Du som har hemtjänst, och eventuell hushållsnära kontakt, kommer att vaccineras på en vårdcentral. Vårdcentralen kommer att kontakta dig som har hemtjänst, och du kommer att få information av vårdcentralen om när och var du ska vaccinera dig. Kommunen samverkar med vårdcentralen för att få in ett medgivande inför vaccinationen. 
  • Du som arbetar nära ovan beskrivna prioriterade grupper kommer att vaccineras på en vårdcentral. Vårdcentralen fördelar tider till personalvaccinationer. 

Tidpunkt för vaccinering under fas 1

  • För de individer som kommunen ansvarar för ges varje vecka en lägesbeskrivning om vaccineringen så länge insatserna fortlöper. Du som är berörd kommer att få information när det är dags för dig att få vaccination.
  • De individer som vårdcentralen ansvarar för kommer att bli kontaktade av vårdcentralen med information om när och var du ska vaccinera dig.

Informationen senast uppdaterad: 10 februari 2021, klockan 12.15

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 10 februari 2021

Vaccination mot covid-19

Lägg in en beskrivning på sidan som syns vid delning på sociala medier, på google och i menyer.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.