Eksjö kommuns logotyp

Astrid Lindgrens Hembygd

Astrid Lindgrens Hembygd är en ideell förening som arbetar med landsbygdsutveckling genom leadermetoden. Föreningen består av tio kommuner, där Eksjö kommun är en av dem.

Leadermetoden bygger på lokala idéer och lokala beslut, där privat, ideell och offentlig sektor verkar tillsammans över kommun- och länsgränser. Metoden finns i hela den Europeiska unionen och utgångspunkten är att den mest framgångsrika och effektiva utvecklingen genomförs av människorna som bor och verkar på platsen.

Astrid Lindgrens Hembygds område består av de tio kommunerna:
Aneby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Kinda, Nässjö, Vetlanda, Vimmerby, Ydre och del av Oskarshamns kommun. Ett område med cirka 135 000 invånare.

Vi stöttar människor och organisationer som har bra idéer vilka gynnar de kommuner som ingår i Astrid Lindgrens Hembygd. Om du har en bra idé som kan leda till positiv utveckling för vår bygd kan du kontakta oss och använda oss som bollplank och få stöttning om din idé skulle passa inom leadermetoden.

Besök Astrid Lindgrens Hembygds webbplats för mer information och vilka aktuella projektstöd som finns att söka, www.astridlindgrenshembygd.se Länk till annan webbplats.