Logotyp Eksjö kommun

Föreningsbidrag

Kommunen stödjer föreningslivet genom att ge bidrag till olika typer av förenings­verksamhet.

Ideella föreningar som är öppna för alla och verksamma i Eksjö kommun kan få kommunala bidrag. De övergripande riktlinjerna om bidragsregler för ideella organisationer i Eksjö kommun beskriver vad som krävs för att få olika typer av bidrag.

Bidragsregler för ideella kultur- och fritidsorganisationer i Eksjö kommunPDF

Aktivitetsbidrag

Närvarokort för redovisning av aktiviteter

Närvarokort för redovisning av aktiviteter finns på Svensk Idrotts webbplatslänk till annan webbplats. Närvarokort finns även att hämta hos kommunens kontaktcenter, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö.

Arrangemangsbidrag

Bidrag till studieförbund

Investeringsbidrag

Kulturpeng för unga

Lokalbidrag

Samlingslokalbidrag

Stödbidrag

Övriga externa bidrag

Det finns flera andra bidrag att söka som ideell förening. Här nedan tipsar vi om några.

Statligt lokalt aktivitetsstöd

Idrottsföreningar kan söka statligt lokalt aktivitetsstöd, så kallat LOK-stöd. LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör Riksidrottsförbundet, och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.

Statligt lokalt aktivitetsstöd, LOK-stödlänk till annan webbplats

Arrangörsbidrag från Region Jönköpings län

Region Jönköpings län stöttar ideella arrangörer genom ekonomiskt stöd till arrangemang inom konstområdena dans, musik, teater, hemslöjd, bild och form, film och rörlig bild, bildning, litteratur samt museum och kulturarv. Ideella föreningar inom civilsamhället i Jönköpings län kan söka bidraget.

Arrangörsbidrag från Region Jönköpings länlänk till annan webbplats

Stöd från Arvsfonden

Ideella föreningar och andra icke-vinstdrivande organisationer, som vill pröva nya idéer för att utveckla verksamheter för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning, kan söka pengar från Arvsfonden. Arvsfonden har två olika typer av stöd; projektstöd och lokalstöd.

Stöd från Arvsfondenlänk till annan webbplats

Det goda evenemanget – Astrid Lindgrens hembygd

Projektet ”Det goda evenemanget”, som drivs av föreningen Astrid Lindgrens Hembygd, hjälper föreningar och företag att skapa framgångsrika evenemang. Syftet med projektet är att stärka evenemangskulturen i Högsby, Oskarshamn, Hultsfred, Vimmerby, Eksjö och Nässjö kommuner.

Det goda evenemangetlänk till annan webbplats

Internationella utbyten