Logotyp Eksjö kommun

Lägergården Klinten

Lägergården Klinten hyrs ut av Eksjö kommun och kan till exempel användas för läger, konferenser, bröllop, födelsedagsfester och släktkalas. Lägergården ligger vid Försjön cirka 13 kilometer från centrala Eksjö. 

På Klintens lägergård finns två stycken byggnader som båda ingår i hyran, en lada och en huvudbyggnad. I byggnaderna finns totalt 40 stycken sängplatser; 32 stycken i ladan och 8 stycken i huvudbyggnaden. Kuddar och filtar ingår i hyran. Egna sängkläder måste tas med. Utöver detta är det fritt att tälta på tomten.m

På övervåningen i ladan finns en loge med tillgång till bord och stolar samt plats för cirka 130 gäster. På nedervåningen finns fyra stycken sovrum med vardera åtta bäddar i våningssängar. Här finns även tillgång till pentry, toaletter, dusch och tvättmaskin.

På övervåningen i huvudbyggnaden finns tre stycken sovrum med totalt åtta bäddar. I huvudbyggnaden finns tillgång till kök, matrum, toalett och dusch.

Aktiviteter

Med läget intill Försjön finns utmärkta möjligheter till grillning, fiske och bad. Fiskekort finns att köpa på Movänta camping eller i Hulthallen. Det finns även tillgång till kanoter och flytvästar. Höglandsleden går förbi gården, och där gården ligger är det 1,2 mil till Eksjö.

Städning

Hyresgästen är ansvarig för att hela anläggningen är städad vid utcheckning. Städning går inte att köpa till. Om städning inte genomförts tillfredställande kommer städning debiteras hyresgästen i efterhand.

Kostnad

Klintens lägergård hyrs ut från den 1 april–30 oktober. Hela anläggningen ingår i hyran, oavsett storlek på sällskap.

2 600 kronor per dygn under lågsäsong (april, maj, september och oktober)

3 600 kronor per dygn under högsäsong (juni, juli, augusti)