Två killar tittar på tv
LYSSNA

Fritidsgård

Fritidsgården Spelverket är mötesplatsen främst för dig som är mellan 13 och 18 år. En fritidsgård är ett ställe där du kan koppla av och träffa kompisar eller delta i olika aktiviteter. Eksjö kommun ansvarar för fritidsgården.

Spelverket i Eksjö

Det gamla elverket i Eksjö är idag ungdomshuset Spelverket. Spelverket ligger nära Prästängshallen och Vattenledningsparken. Spelverket är en öppen verksamhet för dig mellan 13 och 18 år. Du kommer och går som du vill. På Spelverket kan du bara vara, umgås med kompisar och fritidsledare eller delta i olika aktiviteter. Det kostar inget att vara på Spelverket.

Det här finns på Spelverket

  • Caféet är hängstället på Spelverket. Här kan du sitta ner i sköna soffor och bara umgås med kompisarna och ta en fika. Du kan också lyssna på musik, se på TV, spela airhockey, surfa på webben och spela spel.
    Vi har även olika temakvällar.
  • På tredje våningen finns replokaler för uthyrning. Hyreskostnaden varierar beroende på lokalens storlek.
  • En keyboard, elgitarrer, bas och trummor erbjuds för dig som vill prova på att spela. Du kan också få handledning ifrån personalen.
  • Föreningen Höglandsklättrarna bedriver en del av sin verksamhet i huset. Det finns en klättervägg som är cirka elva meter. Det är en varierande klättervägg med olika svårighetsgrader.
  • På andra våningen i huset finns en lokal som kallas för ”Black box”. Här ordnas teater, konserter och dans. Lokalen hyrs även av andra grupper, främst för teater och discon via föreningen Teatertolvan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • På Spelverket finns två lokaler som är utrustade för dans, med musik­anläggning och speglar. Black-boxen och Vernissagen. Ni startar själv upp en grupp och bokar in er och bokar lokalen via Teatertolvan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under loven anordnas olika aktiviteter som presenteras i lovprogram

Spelverkets öppettider

Jämn vecka:
Tisdag, onsdag, torsdag: klockan 14.00–20.00

Ojämn vecka:
Tisdag, onsdag, torsdag, fredag: klockan 14.00–20.00

Från och med 2020-01-01 kommer fritidsgården Furan i Mariannelund att vara stängd efter beslut i kommunfullmäktige i oktober 2019.

Kontakt

Spelverket

Besök:

Storegårdsgatan 1B, Eksjö

Post:

Spelverket, 575 80 Eksjö

Telefon:

Hjälpte informationen dig?

Sidan senast uppdaterad:

Fritidsgård i Eksjö kommun

Fritidsgården i Eksjö är mötesplatsen främst för dig som är mellan 13 och 19 år. En fritidsgård är ett ställe där du kan koppla av och träffa kompisar eller delta i olika aktiviteter.

Storegårdsgatan 1B Eksjö$Spelverket, Eksjö#


Till toppen

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före midsommarafton, julafton och nyårsafton, samt vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.