SKRIV UT DELA KONTAKTA OSS

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon: 0381-360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax: 0381-166 00

Vandringsleder

I Eksjö kommun finns flera leder som erbjuder vandring i genuina småländska marker.

Vandringslederna Höglandsleden och Emilleden passerar Eksjö kommun och erbjuder varierad vandring bland skog, ängar, åkermark. Lederna passerar många fina utsiktsplatser. Persöspåret och Skedhultsspåret finner man i Borgmästarängenlänk till annan webbplats strax väster om Eksjö. Kommunens fritidsavdelning ansvarar för skötsel av bland annat skyltar, broar och vindskydd längs sträckorna av båda dessa leder i Eksjö kommun.

Höglandsleden

Höglandsledenlänk till annan webbplats består av fyra delar varav två, del två och del fyra, delvis går genom Eksjö kommun.

Del två, ”Utsikternas led”, erbjuder 82 kilometers vandring från Lövhult till Mariannelund, samt 15 kilometers vandring på sträckan Klinten till Västra Lägern. Leden passerar många fina utsikter som ligger i höglandsterräng, till exempel Paradisområdet, Klinten, Hässleåsa damm, Hästberget, Valbacken, Uvberget, Stubbaberg, Skuruhatt och Hästemålen.

Del fyra erbjuder 142 kilometers vandringsled som sträcker sig mellan Valbacken i Ingatorp och Asa Skogsvårdsgård i Kronobergs län. Vandringen går genom verkligt genuina småländska markområden. 

Numera finns en app för din smartphone. Appen finns på outdoor.smalandsleden.selänk till annan webbplats, följ där instruktionen för att lägga till den på din hemskärm.

Skedhultsspåret

Skedhultsspåretlänk till annan webbplats vandrar du genom Skedhults friluftsområde med omgivningar. Spåret är 4,6 km långt och markerat med gula stolpar och pilar.

Leden sammanstrålar med Persöspåret, som är 3,4 km och märkt med röda stolpar och pilar, vid Hyttens kvarn. Du kan även nå lederna via Skedhult och Borgmästarängen. Utmed vandringsleden finns möjlighet till geocaching, en GPS-stödd variant av skattjakt 

Persöspåret

Persöspåretlänk till annan webbplats vandrar du genom Skedhults friluftsområde med omgivningar. Spåret är 3,4 km långt och markerat med röda stolpar och pilar.

Leden sammanstrålar med Skedhultsspåret, som är 4,6 km och märkt med gula stolpar och pilar, vid Hyttens kvarn. Du kan även nå lederna via Skedhult och Borgmästarängen. 

Emilleden

Emilledenlänk till annan webbplats är en 40 kilometer lång vandring runt i bygden med utgångspunkt från Mariannelunds eller Lönneberga hembygdsgårdar. Vandringsleden är markerad med blå färg och skyltad med en blå känga. Leden går ibland genom skog på knappt skönjbara stigar och ibland på vägar. Den passerar förbi gårdar, åkermark, ängar och hagar med betande djur. 

Mer information och kartor

Beskrivning av kommunens vandringsleder med tips på sevärdheter och tillhörande kartor finns på webbplatsen för platsen Eksjö.

Upplev Eksjö - Platsen Eksjös webbplatslänk till annan webbplats

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 29 augusti 2018

Vandringsleder i Eksjö kommun

I Eksjö kommun finns flera leder som erbjuder vandring i genuina småländska marker.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–14.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag och vid så kallade klämdagar stänger kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.