LYSSNA

Mötesstugan för en kortare väg till arbetssökande eller studier

Mötesstugan ska ge ett extra stöd till dig som är långtidsarbetssökande. Projektet pågår mellan 2020–2022 och genomförs på flera platser inom kommunen.

Syftet med projektet är att personer som bor i Eksjö kommun och som står långt ifrån arbets­marknaden ska komma närmare arbete eller studier. Projektet undersöker hur kommunen kan förbättra sin samverkan för personer med försörjningsstöd. Genom en personlig handläggare från kommunen informeras och rekommenderas du att delta i de program projektet erbjuder.

Om projektet

I Mötesstugan träffar du först en koordinator där ni tillsammans går igenom din egen vision och drivkraft. Därifrån planeras sedan olika steg som kommer leda en väg framåt mot arbete eller studier. I denna process använder man efter behov Mötesstugans stödprogram.

Stödprogram och aktiviteter

När du väljer att medverka i ett stödprogram kommer du att delta i olika aktiviteter. Dessa aktiviteter genomförs, i mån av rådande omständigheter (Covid-19), tillsammans på de platser i kommunen, som har samma namn som projektet - Mötesstugan. Där kan du bland annat träffa representanter från arbetslivet, bygga nätverk, språkträna, hitta praktikplats och komma närmare arbete eller studier genom olika aktiviteter.

EU-flagga med texten Europeiska unionen, Europeiska socialfonden

Bakgrund

Projektet finansieras av kommunen och av ESF (Europeiska socialfonden). ESF lyder under EU (Europeiska unionen) och verkar för sysselsättningsstöd som främjar ekonomiska och social sammanhållning. Bakgrunden till projektet ligger i Eksjö kommuns kommunprogram där en indikator är att kommunen ska arbeta för att minska behovet av försörjningsstöd. Projektet är ett exempel på hur kommunen verkar för att uppnå de politiska målen.

Vill du veta mer om projektet?

Kontakta Marie eller Ida:

Kontakt

TIllväxt- och utvecklingssektorn

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Marie Ekedahl, projektledare
Telefon: 0381-365 72
E-post: marie.ekedahl@eksjo.se

Ida Magnusson, projektkoordinator
Telefon: 0381-364 71
E-post: ida.magnusson@eksjo.se

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad:

Projekt Mötesstugan

Mötesstugan ska ge ett extra stöd till dig som är långtidsarbetssökande. Projektet pågår mellan 2020–2022 och genomförs på flera platser inom kommunen. Är du intresserad av att vara med i projektet, kontakta de projektansvariga!

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag, dag före afton och vid så kallade klämdagar stänger Kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.