Logotyp Eksjö kommun

Förälder på avstånd

Vilket stöd får föräldrar med barn i familjehem eller på institution och hur kan det förbättras? Det är några av de frågor som står i fokus för ett forskningsprojekt som pågår under 2019–2021. Är du förälder på avstånd? Vad tycker du är viktigt att få hjälp med?

Projektet drivs av Göteborgsregionen FoU i Väst i samarbete med Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet och FoUrum för social välfärd, Region Jönköpings län. Projektet finansieras av forskningsrådet Forte. Eksjö kommun tillsammans med Sävsjö kommun deltar i projektet.

Är du förälder på avstånd? Har du ett barn som bor eller har bott i familjehem, på HVB eller SiS? Vad tycker du är viktigt att få hjälp med?

Berätta vad du tycker! Tre forskare följer arbetet och vill träffa föräldrar enskilt för att intervjua och höra vad föräldrar tänker: hur är det att vara förälder på avstånd? Vilken hjälp erbjuds, vad är bra, vad behöver bli bättre och vilken hjälp skulle man vilja ha?

Är du intresserad av att vara med? Vill du veta mer?

Välkommen att ringa, mejla eller skicka sms till Iréne Josephson som arbetar som forskare vid Region Jönköpings län, Kommunal utveckling, FoUrum social välfärd:
Iréne Josephson
Telefon: 0722-30 33 01
E-post: irene.josephson@rjl.se

Det är frivilligt att vara med och socialtjänsten kommer inte att veta vilka föräldrar som deltar.

Göteborgs regionens webbplats finns mer information om projektet Förälder på avstånd. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länkar på eksjo.se
Familj och föräldraskap Länk till annan webbplats.
Familjehem, jourhem, kontaktfamilj och kontaktperson Länk till annan webbplats.

Kontakt

Iréne Josephson, forskare vid Region Jönköpings län

Telefon: