LYSSNA

Service till nyanlända

Eksjö kommuns enhet för hälsa, integration och arbete, HIA, ger tillsammans med många frivilligorganisationer dig som nyanländ socialt stöd och praktisk hjälp.

Bli flyktingguide/språkvän

Föreningar och ideella organisationer

HIA samverkar med civilsamhället i insatser för nyanländas etablering i föreningslivet och samhället i övrigt. Föreningar och andra organisationer kan få hjälp med samordning och genomförande av integrationsfrämjande insatser.

Facebooksidan ”Kom in i Eksjö kommun”länk till annan webbplats finns information på lätt svenska om evenemang och aktiviteter i kommunen.

Läxhjälp och språkcaféer

På bland annat Eksjö Stadsbibliotek, i Storegårdskyrkan och i Centrumkyrkan i Mariannelund anordnas läxhjälp och språkcaféer.

Bjud hem en nyanländ på middag

Att skapa möten mellan nyanlända och etablerade personer i kommunen leder till integration i praktiken. Att bjuda hem en nyanländ på middag syftar till att sammanföra människor som vill bli bättre på svenska med människor som pratar flytande svenska. Middagen är alltid gratis, hemma hos någon och sker förutsättningslöst. Ingen gör någon en tjänst utan båda får en upplevelse. Du väljer själv vem du vill äta middag med. Vem som helst kan anmäla sig att äta middag. Mer information och anmälan görs via sidan "Kom hem - på middag i Eksjö" på Facebook.länk till annan webbplats

Kontakt

Enheten för hälsa, integration och arbete, HIA

Besök:

Kaserngatan 14, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-423 40

E-post:

integration@eksjo.se

Fax:

0381-166 00

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 20 januari 2020

Service till nyanlända i Eksjö kommun

Eksjö kommuns enhet för hälsa, integration och arbete, HIA, ger tillsammans med många frivilligorganisationer dig som nyanländ socialt stöd och praktisk hjälp.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag och vid så kallade klämdagar stänger kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.