Eksjö kommuns logotyp

Välfärdsguiden

Välfärdsguiden är en smart, tillgänglig och digital tjänst som guidar dig genom välfärdssystemet. Guiden är till för alla – för dig som söker stöd, för anhöriga och för personal på myndigheter.

I guiden finns samlad kunskap och tips om insatser som leder till självständighet, egen försörjning, god hälsa och balans i livet. Här kan du söka efter vägval och få förslag på vad som kan passa dig. Du får en bra helhetsbild och insyn i olika former av stöd.

Du kan hitta information och kontaktuppgifter till olika vägval. Dessutom kan du få svar på vanliga frågor och läsa om andra som varit i liknande situation.

Vilka ansvarar för Välfärdsguiden?

Det är samordningsförbundet Centrala Östergötland (SCÖ) som driver och står som garant för Välfärdsguiden, i samarbete med de samordningsförbund som är medlemmar i guiden.

Höglandets samordningsförbund ansvarar för information om insatser i Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda kommuner samt Region Jönköpings län.

Samordningsförbunden ansvarar för att samordna arbetslivsinriktade rehabilite­rings­insatser och det är kommunerna, regionen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan som tillsammans driver förbundet.

Frågor

Om du har frågor eller om du vill tipsa om ett vägval som inte finns med i Välfärdsguiden så kan du kontakta Höglandets samordningsförbund. Se "Kontakt" nedan.

Läs mer om samordningsförbundet och de insatser som förbundet finansierar på www.finsamjonkopingslan.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Höglandets samordningsförbund

Besök:

Kajsa Hallmans, förbundschef

Telefon:

076-723 31 17