Logotyp Eksjö kommun

 • Nedfallna träd – var försiktig
  Det kraftiga ovädret som nyligen drabbade vår kommun har fällt många träd. Eksjö Energi prioriterar att röja riskträd. Förhoppningen är att de ska hinna åtgärda de flesta fallna träd på kommunens mark under veckan. Vi ber dig vara försiktig om du vistas i park och skog.
  Läs mer


 • Påminnelse om enkät – Vad är viktigt för att du ska trivas i din centrumkärna?
  Fram till den 17 januari har du som invånare i Eksjö kommun fortsatt möjlighet att svara på en enkät om vad som är viktigt för dig när det gäller utbud av bland annat butiker, restauranger, caféer, aktiviteter och upplevelser i Eksjö och Mariannelund.
  Läs mer

 • Ändrade öppettider hos Kontaktcenter
  Torsdagen den 13 januari stänger Eksjö kommuns Kontaktcenter sin telefonväxel klockan 12 på grund av kompetensutveckling under eftermiddagen. Besök till Kontaktcenter (Receptionen i kommunhuset) tas emot som vanligt.
  Läs mer

 • Kommunfullmäktige den 20 januari ställs in
  Fullmäktiges sammanträde torsdagen den 20 januari ställs in på grund av rådande pandemi och restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Den Allmänpolitiska debatten planeras i stället till den 24 mars eller den 21 april.

  Läs mer

 • Gamla granar hämtas
  Passa på att bli av med din gamla julgran! Granarna hämtas måndagen den 17 januari i Eksjö, Höreda och Värne. Tisdagen den 18 januari hämtas de i Hult, Bruzaholm, Hjältevad, Ingatorp, Mariannelund och Bellö.
  Läs mer

 • Anhörigcafé – vintern/våren 2022
  Anhörigcafé är en mötesplats där du som anhörig kan träffa andra i liknande situation och utbyta erfarenheter. Anhörigcafé finns på träffpunkt Elvings i Eksjö och på träffpunkt Bobinen i Mariannelund. Anhörigcafé drivs av Eksjö kommun och på Bobinen i samarbete med Röda Korset.
  Läs mer

 • Jönköpings Länstrafik justerar biljettpriserna den 1 januari 2022
  Den 9 november 2021 beslutade Region Jönköpings läns Regionfullmäktige att justera priserna på vissa av Jönköpings Länstrafiks biljetter. De nya priserna gäller från och med den 1 januari 2022.
  Läs mer

 • Inbjudan till anhöriggrupp – för anhöriga till personer med psykisk ohälsa
  Vid fem tillfällen under vintern/våren 2022 kommer träffar att anordnas för dig som vill utbyta tankar, erfarenheter eller har frågor och funderingar. Sista anmälningsdag är den 21 januari.
  Läs mer

 • Så anpassar Eksjö kommun verksamheterna utifrån nya åtgärder
  Folkhälsomyndigheten och regeringen meddelade den 21 december att flera tillfälliga åtgärder vidtas från och med den 23 december för att bromsa smittspridningen av covid-19. Bland annat rekommenderas alla att undvika miljöer med trängsel, och på handelsplatser samt i kultur- och fritidsverksamheter ställs det krav på tio kvadratmeter per person.
  Läs mer

 • Råd för ett säkrare fyrverkeri
  Både tama och vilda djur skräms av fyrverkerier. Förutom att fyrverkeripjäser skräpar ner kan de dessutom innehålla tungmetaller som bly, kvicksilver och kadmium som sprids rakt ut i mark och vatten. Vill du ändå fira nyår med fyrverkeri är det viktigt att tänka på att skjuta upp fyrverkerier i områden med lite djurliv och fråga efter miljömärkta fyrverkerier hos handlarna.
  Läs mer