Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

30 september 2023

11.00—12.00

Författarbesök: Christian Braw

Möt författaren Christian Braw på Eksjö stadsbibliotek, lördag den 30 september kl. 11.00

Christian Braw är författare med 12 romaner bakom sig. Han är också docent, präst och föreläsare. Hans nya roman, Ödevret, utspelar sig i Eksjötrakten.

"Ödevret är berättelsen om en man, som oväntat ärver en förfallen herrgård på det småländska höglandet –1780 hektar skog, äng, åker, sjöar, våtmarker och hus, mängder av hus. Allt är förfallet, allt behöver rustas upp, och undan för undan fylls Ödevret med nya människor: ett pensionerat prästpar, tyska jägare, en officersfamilj från det närbelägna Eksjö.

En julafton släpper en rostig Honda av en invandrarkvinna med ett barn. Då börjar dramatiken. Vem är hon? Varifrån kommer hon? Det bränner till på allvar, när hon hävdar att barnets far är den unga officershustruns förste man, som omkommit i en helikopterolycka i Afrika.

Skärvor av svensk verklighet får tillsammans ge en bild av det Sverige vi känner. Kring människorna på Ödevret finns det mesta som ryms i en småländsk socken: hembygdsförening, missionshus, kyrka, jaktlag, körer, nedlagd industri, driftiga ungdomar och energiska bönder. I samspelet mellan dem alla speglas livets många komplikationer, avgörande val och möjligheter. En ungdomskör får ge grundtonen med ett framförande av Hjalmar Gullbergs Förklädd gud"

Presentationstext från BV Förlag

Mer information

Datum: Lördag den 30 sep
Tid: 11.00

Anmälan

Fri entré

Plats

Eksjö stadsbibliotek

Arrangör

Eksjö stadsbibliotek

 TILLBAKA

Författarbesök: Christian Braw

Möt författaren Christian Braw på Eksjö stadsbibliotek, lördag den 30 september kl. 11.00