LYSSNA

Behandlingspedagog neuropsykiatri

Arbeta som behandlingspedagog inom området för neuropsykiatri och göra skillnad för människor!

Behandlingspedagog neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en yrkeshögskoleutbildning som har tagits fram av branschen i samarbete med Jönköping University. Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivs-anknytning.

Som behandlingspedagog arbetar du med vård och behandling av människor med olika typer av problem och svårigheter. Du har en central roll i behandlingsarbetet och arbetar nära människor och måste snabbt kunna sätta dig in i olika problem och situationer med varierande behov. Det kan handla om utsatta barn eller människor med psykiatriska problem.

Med rätt kunskap och förhållningssätt kan du hjälpa människor att utvecklas, se till deras resurser och ge dem möjligheter att växa som individer. För att du ska lyckas krävs en gedigen utbildningsbakgrund och kompetens om hur du bemöter människor utifrån ett professionellt sätt. Yrket kan vara både krävande och påfrestande samtidigt som det är meningsfull och utvecklande.

Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper om neuropsykiatri, pedagogiskt förhållningssätt, bemötande och kommunikation, behandlingsmetoder och förhållningssätt, etnicitet och integration samt aktuell lagstiftning inom området.

Under de kommande två åren kommer du att fördjupa dina kunskaper inom det neuropsykiatriska området genom att varva teoretiska studier med praktisk erfarenhet (LIA) ute i arbetslivet. Utbildningen ger kompetens inom aktuell evidensbaserad metodik samt färdigheter för ett självständigt livslångt lärande.

Tillsammans med de andra studerande kommer du att utbyta erfarenheter och växa i din nya yrkesroll. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att arbeta inom HVB-hem, statliga institutioner, i kommunal öppenverksamhet eller fältverksamhet, inom kriminalvården, kvinnojourer, hem för personer med trauma samt andra verksamheter inom psykiatrin.

Behörighet & förkunskapskrav

Följande kurser från gymnasiet eller motsvarande kunskaper:
Grundläggande behörighet, Svenska 2 eller svenska som andra språk 2

Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven kan vi göra en individuell prövning av dina meriter.

Alla ansökningar hanteras av Antagningsenheten i Jönköpinglänk till annan webbplats
Följ anvisningarna i ansökan så alla bifogade dokument kommer med.


Kontakt

Carina Stende

Utbildningsledare - Behandlingspedagog NPF
Telefon: 0381-363 67
E-post: carina.stende@campusi12.se


 TILLBAKA

Behandlingspedagog neuropsykiatri

Arbeta som behandlingspedagog inom området för neuropsykiatri och göra skillnad för människor.

Campus i12

Besök:Kaserngatan 24A

Post:575 35 Eksjö

Telefon: 0381-361 20

E-post: info@campusi12.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00

Besök:

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.