Utbildningsinnehåll

3D-ARTIST TECHNICAL

Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng

Utbildningen för dig som vill arbeta med kreativ och teknisk problemlösning för modellering, bildhantering, visualisering och virtuella miljöer inom arkitektur, inredning och möbler, formgivning, produktvisualisering och reklam.

Översikt

Två års studier med verktyg och teknik för 3D-modellering, visualisering och animering. Utbildningen ger dig grundläggande färdigheter i visualisering och fördjupad teknisk kompetens för att arbeta med processer och metoder för visualisering av arkitektur, inredning och produktdesign.

Efter utbildningen kommer du att kunna hantera, programmera, scripta och optimera arbetsflöden för 3D-grafik för många olika skeden i arkitektur, inrednings- och formgivningsprocesser.

Du kan jobba i många olika yrkesroller exempelvis Technical artist, Teknikutvecklare 3D, Teknisk visualiserare eller 3D-modellerare, alla inom området för visualisering för arkitektur, inredning och produkter.

Yrket som Technical artist är kreativt, strukturerat och problemlösningsorienterat.

Samverkande företag i utbildningen

Utbildningen är utformad i samarbete med branschen och i utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat,

  • Zynka/Semren-Månsson arkitekter
  • IKEA
  • NY Studio
  • KAREMA
  • Sightline
  • THULE Group
  • Eksjö kommun, Stadsbyggnadskontoret
  • Eksjöhus
  • Industriromantik

Utbildning och praktik

Utbildningen för dig som vill arbeta med kreativ och teknisk problemlösning för modellering, bildhantering, visualisering och virtuella miljöer inom arkitektur, inredning och möbler, formgivning, produktvisualisering och reklam.

Utbildningen är en blandning av tekniska färdigheter med digitala verktyg för modellering, visualisering och bildframställning för optimerade processer och kunskaper om den konstnärliga dimensionen i 3D- grafik utifrån dess syfte som kommunikation och beslutsunderlag. 3D-modellering, grafisk kommunikation, layout och bildframställning med postproduktion varvas med animation och rörlig bild. Undervisningen genomförs med yrkesverksamma 3D-artister, visualiserare, arkitekter, inredare, konstnärer, formgivare och fotografer, allt för att likna en verklig arbetssituation som du sedan kan möta i arbetslivet.

Utbildningen genomförs i studiomiljö på Campusi12 i Eksjö och vi gör också studiebesök och studieresor under utbildningstiden. Med två praktikperioder om 20 veckor och avslutade studier är du redo för en yrkesroll som starkt efterfrågas av näringslivet.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Tekniska Högskolan i Jönköping, Jönköping University, är ansvarig utbildningsanordnare. Utbildningen genomförs i samarbete med Campus i12 i Eksjö.

 TILLBAKA

3D-ARTIST TECHNICAL - ARKITEKTUR INREDNING PRODUKTER Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng

Utbildningen för dig som vill skapa spännande och uttrycksfulla visualiseringar, bilder och 3D-modeller och arbeta med detta på olika företag inom formgivning, inredning och möbler, produktvisualisering och reklam.

Campus i12

Besök:Kaserngatan 24A

Post:575 35 Eksjö

Telefon: 0381-361 20

E-post: info@campusi12.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00

Besök: