Välkommen till Eksjö kommun

LYSSNA

Utbildningsinnehåll

UTVECKLINGSPEDAGOG NPF

Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng

Utvecklingspedagog NPF vänder sig till dig som vill jobba med människor inom förskola, skola, fritidshem, fritidsgårdar eller inom LSS och vill ha en grund inom neuropsykiatri funktionsnedsättning.

Utvecklingspedagog neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en yrkeshögskoleutbildning som har tagits fram av branschen i samarbete med Jönköping University. Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivsanknytning.

Utbildningen kommer ge dig både teoretiska och praktiska kunskaper om neuropsykiatri, pedagogiskt förhållningssätt, bemötande och kommunikation, lagstiftning inom området samt se det friska hos individen. Du får kunskaper om olika funktionsnedsättningar, deras orsaker och konsekvenser och hur man planerar individuellt vardagsstöd.

För att du ska passa in i rollen som utvecklingspedagog ska du ha ett stort hjärta, vara trygg i dig själv samt ha ett stort engagemang för att göra skillnad för individen. Med rätt kunskap och förhållningssätt kan du hjälpa människor att utvecklas, se till deras resurser och ge dem möjligheter att växa som individer.

Du ska ha ett genuint intresse till att ge barn, ungdomar och vuxna med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning den bästa möjliga utveckling med bästa livskvalitet. Du skapar möjligheter till ökad livskvalitet, bättre hälsa för individen samt att du får en större pedagogisk och etisk kompetens i mötet med individen och dess anhöriga.

Under de kommande två åren kommer du att fördjupa dina kunskaper inom det neuropsykiatriska området genom att varva teoretiska studier med praktisk erfarenhet (LIA, Lärande i Arbete) ute i arbetslivet.

Tillsammans med de andra studerande kommer du att utbyta erfarenheter och växa i din nya yrkesroll.

 TILLBAKA

BEHANDLINGSPEDAGOG NPF Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng

Utbildningen för dig som vill arbeta som behandlingspedagog inom området för neuropsykiatri och göra skillnad för människor?