LYSSNA

Yrkesroller som visualiserare - Arkitektur

Hur kan en yrkesroll som visualiserare inom området för arkitektur se ut?

Visualiserare av arkitektur arbetar i första hand på arkitektkontor, som teknikkonsulter eller på kommunernas stadsbyggnadskontor. Yrkesrollen finns även representerad hos företag som har behov av att visualisera arkitektur, till exempel byggföretag, ingenjörsbyråer, teknikkonsulter och reklambyråer.

Visualiseraren kompletterar andra yrkesroller, framför allt arkitektens och stadsplanerarens roller i designprocessen. Visualiseraren är specialiserad på att skapa olika typer av gestaltningar, särskilt fotorealistiska bilder, film och virtual reality (VR), med hjälp av avancerade digitala verktyg.

Visualiseringar används i olika sammanhang under designprocessen, bland annat i tidiga skeden för skisser och planering. Under händelseförloppet som beslutsunderlag och till marknadsföring av objekt eller miljöer.

 

"Jag arbetar som VD på ett 3D-studioföretag som i första hand 3D-visualiserar lokaler och kommersiellafastigheter. Vi har anställt 3 studenter från Campus i12 de senaste 2 åren och ser att behovet ökar ständigt av duktig personal inom vår bransch. Det är stora beslut i den kommersiella fastighetsbranschen, och många beslut hos hyresgäster tas innan man har skrivit på kontrakt för hyreslokalerna. Därav ett stort behov att illustrera och visualisera hur det kan se ut när projekten är färdigställda."

 

Jesper Adeberg, Verkställande direktör och grundare av Walk the Room AB


 TILLBAKA

Campus i12

Besök:Kaserngatan 24A

Post:575 35 Eksjö

Telefon: 0381-361 20

E-post: info@campusi12.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00

Besök:

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.