Photo: Stocksnap Bild: Två personer sitter i soffan med datorer
LYSSNA

Studentinformation

Som student på Campus i12 finns här samlad information om vad du kan tänka på. Bland annat ditt boende, folkbokföring och vad det finns för särskilt stöd att få vid behov.

Studier under eget ansvar

Studierna bygger på eget ansvar med föreläsningar och handledning men även eget arbete. Alla våra utbildningar har LIA (praktik) som görs ute på företag, där teorin omsätts till praktik.

Det går bra att göra LIA på det företag man arbetar på men det ska vara tid dedikerad för just Lärande i arbete (möjlighet att testa, göra fel, göra om och så vidare).

Studera som vuxen

Vuxenstudier kan vara en stor omställning, speciellt om det kombineras med arbete. Vår erfarenhet är att det tar ett tag att komma in i studierna men med tid och engagemang klarar de studerande detta mycket väl. Extra stöd finns för den som önskar.

Vi fokuserar på individens egen förmåga att ta ansvar och klara av uppgifter - struktur och stöd hjälper vi gärna till med. Läs mer under rubriken Särskilt stöd lite längre ner på sidan.

Skolan har en strikt policy om ömsesidig respekt for varandra. Det skall vara tillåtande och roligt att studera.

INFORMATION: höstens undervisning med anledning av COVID-19

Information till studerande och personer som utför tjänster i Campus i12’s lokaler.

Den 29 maj informerade regeringen och Folkhälsomyndigheten om att rekommendationen om distansundervisning pga Coronaviruset Covid-19 upphävs från den 15 juni.

Med anledning av regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendationer har följande åtgärder, riktlinjer och policy gjorts på Campus i12 hösten 2020.

Begränsa antal personer i klassrum, uppehållsrum och matsal för att alla ska kunna vistas med säkert avstånd mellan varje person. Det kan innebära att vi även under hösten 2020 kommer att fortsätta att bedriva vissa klasser/kurser med distansundervisning.

När vi startar upp till hösten kan upprop och introduktion i mindre grupper för nya utbildningsstarter förekomma. Uppdelning i mindre grupper kan också bli aktuella vid obligatoriska praktiska moment, vissa tentamen och eventuella redovisningar i grupper.

Vi informerar löpande om vad som gäller din utbildning här på Campus i12 för att vi ska hjälpas åt att förhindra och minska smittspridningen av Covid-19.

För att minska köbildning och trängsel är luncher och fika schemalagda och antalet platser begränsade och markerade. Vi rekommenderar studerande, personal och personer som utför tjänster på Campus i12 att ta med mat som inte behöver värmas, äta med egna medtagna bestick och ta med flaska med egen dryck.

Vi har satt in extra städning, satt upp handsprit på toaletter och i kök samt skyltar om policyer och hygienrutiner i Campus i12’s lokaler.

Vid symptom, även milda symptom är det inte tillåtet att vistas på skolan eller LIA-plats. Inom Campus i12 vill vi även att du informerar ansvarig utbildningsledare om du har symptom eller får diagnosen Covid-19.

Vi ser alla fram emot att påbörja återgången till skolan successivt och vårt mål är att det ska ske med försiktighet. För att det ska fungera förväntar vi oss att alla tar ett personligt ansvar och följer de rekommendationer och riktlinjer som finns.

I våra riktlinjer utgår vi från JU och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut. Vi vill även uppmana dig att följa myndighetens rekommendationer.

Campus i12 uppdaterar våra riktlinjer utifrån dessa.

Viktiga datum inför hösten 2020

16 mars: Ansökan öppnar
15 april: Ordinarie ansökan stänger
1 juni: Sista dag att ansöka om kompetenskartläggning
20 juni: Sista kompletteringsdag (gäller ej ansökan om kompetenskartläggning)
• Senast 10 juli: Antagningsbesked skickas ut
29 juli: Sista svarsdatum (besked ska vara oss tillhanda 29 juli)
24 augusti: Utbildningen startar för Yh-studerande

Boende under studietiden

Boendealternativ

Som student på Campus i12 ordnar man sitt eget boende under studietiden. Nedan finns lite alternativ på hur man kan söka boende. Det rekommenderas att man söker boende i mycket god tid före uppstart då det är högt tryck på de små rum och lägenheter som finns i Eksjö.

Sök bostad hos Eksjöbostäder samt hos privata hyresvärdar.

Eksjöbostäder och privata hyresvärdar

Prisvärt boende på korridor att hyra för studenter från Campus i12.

Studentboende Trädgårdgatan 15

Facebook-grupp som är till för dig som söker boende i Eksjö men även till nytta för dig som har en bostad, lägenhet, rum att hyra ut.

Facebook-grupp för lokalt boendelänk till annan webbplats

Eksjö camping ligger ett stenkast från Campus i12 och ligger vackert bredvid Hunsnäsen. På Eksjö camping kan man boka stugor i olika storlekar och är ett tillfälligt alternativ under tiden man inväntar ett mer permanent boende.

Eksjö campinglänk till annan webbplats

Genom turistbyrån kan man hitta alternativa lösningar på sitt boende under tiden man inväntar ett mer permament boende.

Eksjö Turistbyrålänk till annan webbplats

Movänta camping ligger 10 kilometer öster om Eksjö och kan vara ett tillfälligt alternativ på boende under tiden man väntar på ett mer permanent boende i Eksjö. Movänta camping erbjuder hyra av stugor i olika storlekar.

Movänta campinglänk till annan webbplats

CSN

CSN för Yrkeshögskolestuderande

Läsårstider 2020/2021 - Yrkeshögskolestuderande


Höstterminen 2020 (2020-08-24 – 2020-01-09)

Vårterminen 2021 (2021-01-10 – 2021-05-30)

 

Folkbokföring i Eksjö

Studentwebben Jönköping University

Studentwebben

På studentwebben når du all information du behöver veta som registrerad student på en kurs eller program på Jönköping University.

Studentwebben Jönköping Universitylänk till annan webbplats

Särskilt stöd

Pedagogiskt stöd och tillgänglighet

Du själv har möjlighet att påverka så att din studietid blir optimal för dig om du behöver särskilt stöd.

Övergripande på Campus i12 strävar vi efter att skapa en miljö som passar alla människor. Det betyder att du själv har möjlighet att påverka så att din studietid blir optimal för dig. Har du till exempel dyslexi, så kan du få tentor upplästa istället för i skrift.

Campus i12´s lokaler är anpassade för rullstolsburna.

Att tänka på

  • Om du blivit antagen till en utbildning och vet att du kommer att behöva särskilt pedagogiskt stöd, ta kontakt med utbildningsanordnaren i ett tidigt skede för att informera om vilka insatser som kan behövas.
  • Du behöver ha tänkt igenom ditt stödbehov och kunna visa på de omständigheter som talar för att du har ett verkligt behov av extra stödinsatser.

Distansstudent från annan högskola/universitet

Distansstudent

Om du bor i Eksjö kommun och läser distanskurs på någon annan högskola, kan du skriva din tenta hos oss på Campus i12. Du kan också som student använda våra lokaler som studieplats och vi kan också erbjuda studieplats med dator om det finns vid det tillfället du behöver.

Hör av dig i god tid innan planerad studietid så ser vi till att du får tillgång till det du behöver som till exempel dator, gruppgrum och passerkort.

Sofia Fransson

Utbildningskoordinator


0381-361 62


sofia.fransson@campusi12.se




Bra att veta om Campus i12

Parkering

Det är fri parkering på stora delar av skolområdet, men det kan bli fullt. Vissa av parkeringsytorna är tidsbegränsade till 2 timmar så var uppmärksam på att inte överskrida den tiden för att undvika parkeringsböter.

Kaffe och måltider

Det finns en kaffemaskin där du kan köpa ditt kaffe på nymalda bönor. Maskinen erbjuder även andra varma drycker såsom choklad och hett vatten.

Vi rekommenderar studerande, personal och personer som utför tjänster på Campus i12 att ta med mat som inte behöver värmas, äta med egna medtagna bestick och ta med flaska med egen dryck.

 Likabehandlingsplan

Här kan du läsa LikabehandlingsplanenPDF för Campus i12 i sin helhet.

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 17 september 2020

Studentinformation för studenter på Campus i12.

Som student på Campus i12 finns här samlad information om vad du ska tänka på med bland annat ditt boende, folkbokföring och vad det finns för särskilt stöd att få vid behov.

Webbadress: www.campusi12.se E-post: info@campusi12.se Telefon: 0381-361 20

Kaserngatan 24A #lat: 57.671406 lng: 14.977061$Satt via lng lat Kaserngatan 12B #lat: 57.671400 lng: 14.973585$Satt via lng lat

Campus i12

Besök:Kaserngatan 24A

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-361 20

E-post: info@campusi12.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00

Besök:

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.