Logotyp Eksjö kommun

Studentinformation

Som student på Campus i12 finns här samlad information om vad du kan tänka på. Bland annat ditt boende, folkbokföring och vad det finns för särskilt stöd att få vid behov.

Studier under eget ansvar

Studierna bygger på eget ansvar med föreläsningar och handledning men även eget arbete. Alla våra utbildningar har LIA (praktik) som görs ute på företag, där teorin omsätts till praktik.

Det går bra att göra LIA på det företag man arbetar på men det ska vara tid dedikerad för just Lärande i arbete (möjlighet att testa, göra fel, göra om och så vidare).

Studera som vuxen

Vuxenstudier kan vara en stor omställning, speciellt om det kombineras med arbete. Vår erfarenhet är att det tar ett tag att komma in i studiema men med tid och engagemang klarar de studerande detta mycket väl. Extra stöd finns för den som önskar.

Vi fokuserar på individens egen förmåga att ta ansvar och klara av uppgifter - struktur och stöd hjälper vi gärna till med. Läs mer under rubriken Särskilt stöd lite längre ner på sidan.

Skolan har en strikt policy om ömsesidig respekt for varandra. Det skall vara tillåtande och roligt att studera.

Viktiga datum inför hösten 2020

16 mars: Ansökan öppnar
15 april: Ordinarie ansökan stänger
1 juni: Sista dag att ansöka om kompetenskartläggning
20 juni: Sista kompletteringsdag (gäller ej ansökan om kompetenskartläggning)
• Senast 10 juli: Antagningsbesked skickas ut
29 juli: Sista svarsdatum (besked ska vara oss tillhanda 29 juli)
24 augusti: Utbildningen startar

CSN

Studielån

Utbildningarna på Campus i12 är berättigade till studiebidrag och studielån. Vi rekommenderar att du som tar studielån säker för ett helt läsår i taget. Samtliga studier på Campus i12 är på heltid.

CSNlänk till annan webbplats

Boende under studietiden

Boendealternativ

Som student på Campus i12 ordnar man sitt eget boende under studietiden. Nedan finns lite alternativ på hur man kan söka boende. Det rekommenderas att man söker boende i mycket god tid före uppstart då det är högt tryck på de små rum och lägenheter som finns i Eksjö.

Sök bostad hos Eksjöbostäder samt hos privata hyresvärdar.

Eksjöbostäder och privata hyresvärdar

Prisvärt boende på korridor att hyra för studenter från Campus i12.

Studentboende Trädgårdgatan 15

Facebook-grupp som är till för dig som söker boende i Eksjö men även till nytta för dig som har en bostad, lägenhet, rum att hyra ut.

Facebook-grupp för lokalt boendelänk till annan webbplats

Eksjö camping ligger ett stenkast från Campus i12 och ligger vackert bredvid Hunsnäsen. På Eksjö camping kan man boka stugor i olika storlekar och är ett tillfälligt alternativ under tiden man inväntar ett mer permanent boende.

Eksjö campinglänk till annan webbplats

Genom turistbyrån kan man hitta alternativa lösningar på sitt boende under tiden man inväntar ett mer permament boende.

Eksjö Turistbyrålänk till annan webbplats

Movänta camping ligger 10 kilometer öster om Eksjö och kan vara ett tillfälligt alternativ på boende under tiden man väntar på ett mer permanent boende i Eksjö. Movänta camping erbjuder hyra av stugor i olika storlekar.

Movänta campinglänk till annan webbplats

Folkbokföring i Eksjö

Studentwebben Jönköping University

Studentwebben

På studentwebben når du all information du behöver veta som registrerad student på en kurs eller program på Jönköping University.

Studentwebben Jönköping Universitylänk till annan webbplats

Särskilt stöd

Pedagogiskt stöd och tillgänglighet

Du själv har möjlighet att påverka så att din studietid blir optimal för dig om du behöver särskilt stöd.

Övergripande på Campus i12 strävar vi efter att skapa en miljö som passar alla människor. Det betyder att du själv har möjlighet att påverka så att din studietid blir optimal för dig. Har du till exempel dyslexi, så kan du få tentor upplästa istället för i skrift.

Campus i12´s lokaler är anpassade för rullstolsburna.

Att tänka på

  • Om du blivit antagen till en utbildning och vet att du kommer att behöva särskilt pedagogiskt stöd, ta kontakt med utbildningsanordnaren i ett tidigt skede för att informera om vilka insatser som kan behövas.
  • Du behöver ha tänkt igenom ditt stödbehov och kunna visa på de omständigheter som talar för att du har ett verkligt behov av extra stödinsatser.

Distansstudier

Distansstudent

Om du bor i Eksjö kommun och läser distanskurs på någon annan högskola, kan du skriva din tenta hos oss på Campus i12. Du kan också som student använda våra lokaler som studieplats och vi kan också erbjuda studieplats med dator om det finns vid det tillfället du behöver.

Hör av dig i god tid innan planerad studietid så ser vi till att du får tillgång till det du behöver som till exempel dator, gruppgrum och passerkort.

Karin Nordin

Expedition/samordnare 
0381-361 20


karin.nordin@campusi12.se



Bra att veta om Campus i12

Parkering

Det är fri parkering på stora delar av skolområdet, men det kan bli fullt. Vissa av parkeringsytorna är tidsbegränsade till 2 timmar så var uppmärksam på att inte överskrida den tiden för att undvika parkeringsböter.

Kaffe och måltider

Det finns en kaffemaskin där du kan köpa ditt kaffe på nymalda bönor. Maskinen erbjuder även andra varma drycker såsom choklad och hett vatten.

Mikrovågsugnar finns att använda för att värma upp medhavda lunchlådor och du kan förvara livsmedel i kylskåpen. Vi rekommenderar att du märker upp de produkter du ställer i kylskåp och skåp med ditt namn.