LYSSNA

IT-säkerhetstekniker

YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING, 400 YH-poäng

Utbildningen IT-säkerhetstekniker ger kunskapen, färdigheterna och skickligheten att agera och reagera mot angrepp.

Varje dag möts vi av rapporteringar om olika hacker-angrepp. Branschen har tvingats tänka om helt när det gäller att skydda sina uppgifter. Farorna för företag och organisationer ökar genom olika typer av angrepp mot webbplatser, identitetsstölder och företagskapningar via Internet. Framsynta aktörer på marknaden jobbar därför aktivt idag med att stärka sin säkerhet och för att möta det växande hotet. I det arbetet är olika typer av IT-specialister nyckelpersoner, och behovet växer.

Det här är utbildningen för dig som vill lära dig allt som finns att veta om hacker-attacker och hur man kan skyddar sig mot dem. Fokus ligger på grundkunskap i operativsystem, online-tjänster samt metoder för att upptäcka och stänga säkerhetshål.

I utbildningen ingår kursen "Etisk hackning" och det är just detta som är utgångspunkten: du lär dig tänka och agera som en hacker för att med omvända metoder hjälpa olika uppdragsgivare att säkra sin data för utomstående attacker. Utbildningen ger dig grunden för att ta certifikatet "certified ethical hacking" som är internationellt erkänt och öppnar stora möjligheter för dig att jobba internationellt.

Ansökan

Utbildningen har inget intag hösten 2019

Kurser

Administration Linux

Administration Windows Server 2016

Datanätverk, Introduktion

Programmering C#

Datasäkerhet 1: Windows Säkerhet

Datasäkerhet 2: Linux Säkerhet

Lärande i arbete - LIA 1

Shellscripting Grund

Nätverkssäkerhet 1: Grundkurs

Nätverkssäkerhet 2: Etisk hacking

Nätverkssäkerhet 3: Penetrationstestning av nätverk

Nätverkssäkerhet 4 IPS/IDS

Nätverkssäkerhet 5: Molnsäkerhet

Virtuella System

Projektledning, Entreprenörskap och ITIL

Examensarbete

Lärande i arbete - LIA 2

Yrkesroller

Den tvååriga utbildningen till IT-säkerhetstekniker ger en generell yrkeskompetens som möjliggör anställning på en bred arbetsmarknad för IT-säkerhet. Utbildningen leder till yrkesrollerna IT-säkerhetsanalytiker, IT-säkerhetskonsult, IT-säkerhetsansvarig, IT-säkerhetstekniker, datasäkerhetskonsult, datasäkerhetsansvarig och Data Protection Officer.

"Behovet av att rekrytera dataspecialister väntas fortsätta att öka och ligga på en hög nivå under de kommande tio åren. Yrkeskåren är ung, vilket innebär att pensionsavgångarna blir små. Antalet personer som utbildar sig inom IT har ökat de senaste åren och väntas fortsätta att öka. Ökningen blir dock inte tillräcklig för att behoven på arbetsmarknaden ska kunna fyllas. Konkurrensen om jobben för dataspecialister blir liten på fem och tio års sikt."
Robert Limmergård, Generalsekreterare Säkerhets-­ och försvarsföretagen

Yrkesrollen finns där kvalificerad IT-verksamhet bedrivs. Arbetsgivarna finns både i privata företag och i offentlig verksamhet. Kompetens inom IT-säkerhet efterfrågas inom de flesta branscher, inte minst inom finansiell verksamhet och företagstjänster, men även i hög utsträckning inom industri, handel och offentliga tjänster. Behovet av utbildade IT-säkerhetstekniker är stadigt växande.

Exempel från utbildningen

I utbildningen ingår kursen "Etisk hackning" och det är just detta som är utgångspunkten: du lär dig tänka och agera som en hacker för att med omvända metoder hjälpa olika uppdragsgivare att säkra sin data för utomstående attacker. Genom utbildningen får du grunden till att ta certifikatet "certified ethical hacking" som är internationellt erkänt och öppnar stora möjligheter för dig att jobba internationellt.

Samarbetspartners

Denna utbildning är framtagen i samarbete med företag i branschen där det finns behov av arbetskraft. Våra samarbetsföretag är aktiva i genomförandet av utbildningen och du kommer träffa representanter från dem i föreläsningar, studiebesök och under praktikperioderna.

Vi är stolta över vårt nätverk av företag och jobbar löpande med dem för att utbildningen ska hålla en hög kvalitet. De är också din garant för att utbildningen leder till en yrkesroll där det finns anställningsbehov så att du har goda möjligheter till jobb efter din examen.

Organisation

Utbildningen bedrivs inom Yrkeshögskolan vilket innebär att vi kombinerar teori med många praktiska moment för att du snabbt ska kunna nå den spetskompetens som arbetslivet efterfrågar. Huvudman för utbildningen är Eksjö kommun och Campus i12. Utbildningsformen innebär också att du under 25 % av utbildningen gör praktik hos företag och kan fördjupa dina kunskaper tillsammans med yrkesverksamma och arbeta med riktiga projekt.

Utbildningens ledningsgrupp består av representanter från följande företag:

  • Datakraft AB, Värnamo
  • Säkerhets- och försvarsföretagen, Stockholm
  • Interfejs, Tranås
  • JSC Partner AB, Nässjö
  • SVVAB, Halmstad
  • Höglandets IT, Eksjö
  • Eksjö Energi
  • Region Jönköpings län
  • ITSAM

Mer om Yrkeshögskolan som utbildningsform
https://www.yrkeshogskolan.se/Om-yrkeshogskolan/länk till annan webbplats

Kontakta oss

Ida Amrén

Utbildningsledare IT-Säkerhetstekniker

0381-362 77


ida.amren@campusi12.seMike Schneider

Huvudlärare - IT-säkerhetstekniker/IT-spåret
0381-422 19


mike@campusi12.se
HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 7 januari 2020

IT-säkerhetstekniker

Lägg in en beskrivning på sidan som syns vid delning på sociala medier, på google och i menyer.

Webbadress: www.campusi12.se E-post: info@campusi12.se Telefon: 0381-361 20

Campus i12

Besök:Kaserngatan 24A

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381-361 20

E-post: info@campusi12.se

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00

Besök:

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.